Succesvolle Jubileumdag Dichterbij Venlo e.o.

Op zaterdag 10 september organiseerde Dichterbij Venlo e.o. een speciale feestdag ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de regio. Voor cliënten, ouders, verwanten, vrijwilligers, medewerkers en andere belangstellenden was onder de titel ‘Feesteiland’ een afwisselend programma samengesteld.  Het thema van deze dag was “gezonde leefstijl” (lichaam en geest), één van de speerpunten van het Dichterbij beleid. Het werd een zeer geslaagde dag onder tropische temperaturen buiten en tropische klanken binnen.


In totaal zijn er ruim 250 bezoekers op dit evenement afgekomen, dat werd gehouden in het Blariacum college in Blerick. Enkele programmaonderdelen, zoals de kookworkshop, zumba dansen en djembé waren zeer geslaagd, zij hadden over belangstelling dus niet te klagen! Djembé heeft zelfs twee maal een voorstelling gegeven. Mooi om te zien hoe geconcentreerd iedereen bezig was: niemand ging uit de maat!

Een andere hoogtepunt was de catwalk waarbij er 2 rondes waren: sportkleding en casual kleding. De cliënten hadden een echte metamorfose ondergaan mede dankzij hulp van Berden Mode en leerlingen van Blariacum die make-up en haren hadden verzorgd. “Ik vond het super om te zien dat zelfs onze jongeren bij deze activiteiten echt meededen en uit de gamehoek kwamen om dit mee te maken” aldus Henri Akkersdijk, directeur Venlo e.o..
Tijdens het ‘serieuze’ deel van de dag werd er gediscussieerd over de WMO en de gevolgen daarvan. Ook cliënten hadden hierover een uitgesproken mening. Maatwerk, stimuleren wat nog kan, creatief omgaan met middelen waren enkele termen die door cliënten zelf zijn benoemd.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Boem Box Band, Band Our Way en DJ Sander Gatsen. Door de muziek ontdekten we dat er veel danstalent onder de aanwezigen was. Er was ook ruimte voor improvisatie, twee cliënten maakten hiervan gebruik door zich als zanger te presenteren.

Daarnaast had Bakkerij Op de Beek gezorgd voor een gezonde worteltaart, het publiek genoot ervan!  Bij de klaag- en jubelmuur werd vooral gejubeld over de dag zelf en veel cliënten hebben gevraagd wanneer er weer zo’n feest wordt georganiseerd. Mooier compliment is er toch niet.

Henri Akkersdijk kijkt met een goed gevoel terug. “Bij het organiseren van zo’n uitgebreid programma komt veel kijken. Als ik dan zie dat vele medewerkers en vrijwilligers (zelfs oud-wethouders uit Gennep en Venlo hielpen mee!) geheel belangeloos deze dag tot in de puntjes verzorgen kan ik alleen zeggen: fantastisch gedaan en heel veel dank!”

Kijk hier voor een fotoreportage van deze dag