Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

Accent op muziek in dementietafel 16 mei

Hoe kun je het contact met dementerende cliënten zo goed mogelijk onderhouden, ook in de fase dat dit steeds lastiger wordt? En welke rol kan muziek spelen? Dat is woensdag 16 mei het onderwerp van de dementietafel in Boxmeer.

‘Samen beleven’ is het thema van de vierde dementietafel van familievereniging Dicht-bij. Het onderhouden van contact is vaak een zoektocht om te ontdekken en te ervaren waar de cliënt zich goed bij voelt. Tijdens deze dementietafel komen verschillende mogelijkheden voorbij, maar het accent ligt op de rol die muziek kan spelen.

Leren van elkaar

De bijeenkomst staat open voor familieleden, wettelijk vertegenwoordigers en begeleiders van mensen met een verstandelijk beperking die dementie hebben of eerste signalen vertonen. Net als bij het Alzheimercafé wil de dementietafel mensen in een open en ongedwongen sfeer met elkaar in contact brengen om in gesprek te gaan over hun vragen en ervaringen. Begeleiders kunnen leren van de vragen en zorgen van familie en mantelzorgers. Familie en mantelzorgers kunnen leren van de dagelijkse praktijk en kennis bij de begeleiders.

Aanmelden

De dementietafel is een initiatief van familievereniging Dicht-bij in samenwerking met Dichterbij en het cliëntenplatform regio Noord/Midden. De bijeenkomst is op 16 mei van 19.00 tot 21.30 uur in ’t Vertrek, Stationsstraat 12 in Boxmeer. Je kunt je aanmelden via de website van de familievereniging. Je kunt ook bellen naar 06-31314641.

Chat met ons