Naar inhoud

Als je het Marcia Adams vraagt: 5 vragen aan een zorgdirecteur

Marcia Adams is zorgdirecteur bij Dichterbij. Ze woont samen met haar partner en twee dochters, Noor en Saar. Voor de rubriek 'Als je het mij vraagt...' in WIJ Magazine stelden we haar 5 vragen.

Wanneer ging jij op jezelf wonen?

“Ik was 18 jaar toen ik in Nijmegen op kamers ging wonen om daar te studeren. Dat was in een grote flat vol met andere studenten. Ik had een eigen kamer, maar de keuken en wc moesten we delen. Die waren vaak vies omdat niemand zin had om schoon te maken. Ik vond het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Wat in het begin niet zo goed ging, was sporten en studeren. Ik at ook niet zo gezond. Na het eerste jaar was ik heel dik geworden en had ik slechte punten. Daarna ben ik goed gaan koken, hard gaan studeren en veel gaan sporten.”

WIJ Magazine

Lees ons tijdschrift hier.
Lees meer
Foto Marcia

Hoe en met wie woon je nu?

“Ik woon nu midden in de stad Sittard in een hofje. We hebben geen groot huis, maar dat hoeft ook niet. We gaan altijd lekker op de terrassen op de markt zitten. Ik woon samen met Bart, dat is mijn man. Saar en Noor zijn onze dochters. We hebben ook nog een dikke kat en die heet Kees.”

Wat is je fijnste plekje in huis?

“Mijn fijnste plekje is de eettafel. Lekker eten, kletsen, krant lezen of een spelletje doen.”

Je hebt twee tienerdochters. Heb je al eens nagedacht over het moment dat Noor en Saar uit huis gaan?

“Saar, onze oudste dochter, is 20. Ze heeft het Syndroom van Down. Zij wil graag met vrienden en vriendinnen begeleid gaan wonen. Samen met andere ouders denken we dat dit volgend jaar gaat lukken. Zij verheugt zich er erg op. Ik denk dat ik dan heel blij voor haar ben, maar zelf ook een beetje verdrietig dat ze uit huis gaat. Onze jongste dochter Noor is 15 en woont gelukkig nog even thuis. Zo kunnen mijn man en ik er langzaam aan wennen dat we straks weer met z’n tweeën zijn. Ik hoop dat ze allebei vaak komen logeren.”

Als je het mij vraagt

Lees meer over onze werkwijze.
Lees meer

Tot slot. Heb je een tip om het thuis gezellig te maken?

“Ons huis is het allergezelligst als we bezoek hebben. Omdat we midden in de stad wonen, komen er vaak mensen zo maar langs. Mijn tip is: nodig mensen uit. Het maakt helemaal niets uit of je groot of klein woont. Lekker kletsen is altijd fijn.”