Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

‘Als je het mij vraagt’ maakt kans op deelname aan zorgvernieuwingstraject ministerie VWS

Met ‘Begeleiding à la Carte’ wil het ministerie van VWS vernieuwingen in de zorg realiseren. Dichterbij maakt met ‘Als je het mij vraagt’ (AJHMV) kans op deelname aan dit traject. Of we mee mogen doen, wordt op 15 mei duidelijk: dan houden alle kanshebbers een presentatie.

Het wordt een mooie presentatie op 15 mei. Cliënten Richard en Jan, verwant Esther de Bruin en begeleider Leike Peeters gaan live een ‘Als je het mij vraagt’-gesprek voeren. Cecile Stallenberg, lid raad van bestuur, geeft tussendoor uitleg over de manier van werken en wat daarmee al bereikt is. Ook stelt ze vragen aan Richard, Jan, Esther en Leike over de betekenis van AJHMV voor hun leven en werk. De vijf zijn zich al volop aan het voorbereiden op het verhaal.

Talenten ontwikkelen

“We gaan laten zien dat AJHMV onze manier van werken en denken is”, zegt Cecile. “We gebruiken het om talenten van mensen zo goed mogelijk te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doen we positief waarderend. Wat vind je belangrijk? Waar ben je goed in? Wat wil je leren? Wat is jouw wens? Door goed naar cliënten en verwanten te luisteren en ze te begrijpen, geven we samen invulling aan hun wensen en behoeften.”

Plaats voor 35 vernieuwingen

Na het oefenen en fijn slijpen, houden de dames en heren hun presentatie op 15 mei tijdens het congres ‘Samen Sterk voor Volwaardig leven’. Dat doen ze voor een jury. Uiteindelijk gaan 35 vernieuwingen meedoen in ‘Begeleiding à la Carte’. Zij krijgen ondersteuning bij de uitvoering van de plannen. Ook wordt hun kennis en ervaring over deze vernieuwingen de komende 2 jaar gedeeld met de sector.

Erkenning

‘Als je het mij vraagt’ verdient een plek in ‘Begeleiding à la Carte’, vindt Cecile. “AJHMV is voor ons dé manier om cliënten te ondersteunen bij een volwaardig leven. Precies dat wil het ministerie bereiken met vernieuwingen in de zorg. Het is mooi dat de minister ons uitgenodigd heeft om een presentatie te houden, maar meedoen aan ‘Begeleiding à la Carte’ is echt een erkenning voor de vernieuwing die AJHMV is.”

Chat met ons