Naar inhoud
Markus winkler k H Mi Tbq I5 QU unsplash

Begeleider Thomas krijgt 5.000 euro subsidie voor invoeren QR-codes

Begeleider Thomas Rooijackers van Dichterbij heeft 5.000 euro subsidie van ZonMw gekregen om QR-codes in te voeren. Hij is er blij mee. “Met dit geld kunnen we echt een stap vooruit zetten met het gebruik van QR-codes in de zorg.”

Thomas presenteerde zijn idee al in de voorronde van de Zorginnovatieprijs 2020. Hij won toen niet, maar hij wordt nog steeds enthousiast als hij over die pitch vertelt. “Ik denk dat QR-codes zeker op de werkvloer echt een uitkomst kunnen zijn. Omdat je op een eenvoudige wijze de juiste informatie te zien krijgt. Hartstikke handig en nuttig!”

QR-code wint terrein

Die gedachte leeft niet alleen bij hem: collega’s van Thomas hebben al 14 veelgebruikte hulpmiddelen binnen Dichterbij van een QR-code voorzien. Begeleiders kunnen daarmee via hun smartphone een filmpje bekijken hoe je het hulpmiddel gebruikt. Ook Thomas vierde al een aantal successen. “Met de nachtzorg in Gennep hebben we een pilot afgerond. En ook bij de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen in verband met corona hebben we QR-codes geleverd. Maar er zijn nog legio mogelijkheden.”

Coach

Daarom wil hij meer met zijn idee. De 5.000 euro subsidie kan hij besteden aan een coach. “De coach gaat me begeleiden om deze techniek verder in te voeren binnen Dichterbij. Uiteraard wil ik een goed advies aan de directie kunnen voorleggen over het gebruik van QR-codes.”.