Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Column Hylke Kerstens: "Thuis"

Hylke Kerstens (1996) is manager zorg in Horst en omgeving. Ze heeft een grote passie voor de zorg en werkt al 5 jaar bij Dichterbij. Daarnaast heeft ze een zoon met een verstandelijke beperking, Alwin. Hij is geadopteerd. Hylke schrijft een column in de lokale krant Hallo Horst aan de Maas over haar ervaringen op haar werk én thuis.

Vandaag gaan we je verhuizen. Voor de 14e keer een andere plek. Niet vanwege een nieuwe liefde, studie of andere baan. Maar omdat het op je vorige plekken niet meer paste, wat dat ook mag betekenen. Waar je het aanvankelijk wel fijn vond om thuis te zijn, maakte dat snel plaats voor een allesoverheersende behoefte aan perspectief en duidelijkheid. Na een relatief korte zoektocht konden we jou die duidelijkheid bieden: je gaat verhuizen naar Velp, vandaag.

Samen gaan we aan de slag met inpakken. Inmiddels vormen we samen best een gesmeerd team. In de laatste doos treffen we afscheidsboeken aan. Zo’n boekje dat al je vorige groepen voor je hebben gemaakt, met overwegend lieve woorden en bedankjes.. Enigszins geïrriteerd parkeer (lees: gooi) ik ze bij de trap naar zolder. Jij grist de boekjes uit de tas en roept zeer verontwaardigd: “Wow, Hylke! Ik heb écht heel veel vrienden hé?!” Ik besef me dan hoe zorgvuldig ik moet zijn met mijn woorden maar bovenal met dat wat ik uitstraal naar jou. Omdat mijn mening of gevoel niet jouw mening of gevoel mag worden, hoe lastig dat soms ook is.

Dichterbij portret Hylke 8

Eenmaal aangekomen in Velp mag je helpen met je kamer inrichten. Zodra je je muziekbox, PlayStation, Ipad en microfoon hebt geïnstalleerd vind je het wel mooi geweest. Je gaat testen op Fifa het in Velp ook wel doet, om vervolgens dolgelukkig te zijn met je overwinning met Ajax. Dat je altijd Ajax uit tegen Ajax thuis speelt om zo te voorkomen dat Ajax verliest, vermelden we er voor de vorm maar even niet bij. Snel na je overwinning taai je af om thee te drinken met je nieuwe vrienden. Je vertelt me dat ik na de thee wel naar huis mag en dat jij graag hier wil blijven. Over overwinningen gesproken.

- Hylke