Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Coronavirus bij Dichterbij

Gemiddeld raakten de afgelopen maand zo’n 20 tot 30 cliënten per week besmet met het coronavirus. Een stijging, zoals we ook landelijk hebben gezien. De meeste bewoners ervaren gelukkig milde klachten, sommige ernstiger. Helaas zijn enkele cliënten overleden aan de gevolgen van het virus.

De besmettingen binnen Dichterbij lijken zich voorzichtig te stabiliseren. We hopen uiteraard dat dit extra versterkt wordt door de boosterprik die de meeste cliënten én veel collega's al hebben ontvangen. Voor cliënten die deze vaccinatie nog niet gehad hebben, volgen inhaalrondes.

Geen zelftest bij klachten
Het landelijk advies is nu: je kunt bij coronaklachten ook een zelftest gebruiken. Dit geldt echter niet voor zorginstellingen. Heeft een cliënt klachten? Dan wordt hij of zij getest via de arts VG-praktijk van Dichterbij. 

Het resultaat van een zelftest is minder betrouwbaar dan een PCR-test. Veel cliënten hebben een kwetsbare gezondheid of komen in contact met mensen die kwetsbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat een PCR-test wordt uitgevoerd. Ook collega's plannen een test bij de GGD.