Naar inhoud
Merode1

Dichterbij doet mee met Duurzaam Zorgidee 2021

Het is september, ook wel de ‘groene maand’ genoemd. Een groene ideeën hebben we genoeg bij Dichterbij! Drie initiatieven doen zelfs mee met de landelijke verkiezing Duurzaam Zorgidee 2021. Tijdens het congres Green Deal Duurzame Zorg op 7 oktober 2021 worden de winnaars bekend gemaakt.

Hier onze drie inzendingen (op willekeurige volgorde):

Duurzaam ontmoetingsplein (Sint-Oedenrode)

De vier woningen aan de Merode in Sint-Oedenrode liggen aan een pleintje. Het plan is om dit plein te transformeren tot een duurzaam ontmoetingsplein voor de hele buurt. Denk aan plantenbakken die met bewoners uit de buurt en kinderen van de lokale basisschool worden onderhouden. Er komen eetbare planten in en bloemen die vlinders en insecten aantrekken. Verder wordt het ontmoetingsplein aangekleed met speelobjecten, waarbij bewegen gestimuleerd wordt. Het doel: een fijne leefomgeving creëren voor de bewoners van Dichterbij én hun wijkgenoten (jong en oud), die elkaar dus ook op het beleefplein ontmoeten.

Merode2

Milieuproject (Ottersum)

Voor een groep cliënten in Ottersum (ernstig verstandelijk beperkt met gedragsproblematiek) werd lang gezocht naar een geschikte activiteit. Naast dat ze iets voor het milieu wilden betekenen vonden ze het ook belangrijk om iets te doen voor de lokale omgeving. Uiteindelijk is hier het milieuproject uit gekomen. Wij halen nu bij 125 huishoudens in de regio afval (papier, glas, kleding, batterijen en chemisch afval) op en sorteren dit naar de juiste afleverpunten. Kortom: goed doen voor het milieu en de lokale buurt. En dat zorgt ook weer voor onderlinge verbinding. Benieuwd?

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Kledingruilpunt (Horst)

Kinderen groeien snel uit hun kleren. Deze kleren zijn vaak nog goed en kunnen prima door voor een tweede ronde. Zonde om weg te gooien toch? De kleding kan op een locatie van Dichterbij in Horst ingeleverd worden, waarna degene die spullen inlevert punten ontvangt. Voor deze punten kan de klant weer nieuwe kleding uitzoeken. Cliënten kunnen helpen met het controleren, sorteren en ophangen. Ze zouden klanten ook helpen bij hun keuze of gewoon gezellig een praatje maken. Dat zorgt ook weer voor verbinding in de buurt!