Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Stiem 4

Dichterbij houdt Wandel Challenge: lopen naar het Koningshuis

Cliënten zijn donderdag 1 april (geen grap!) met een bijzondere uitdaging gestart: ze wandelen naar het Koningshuis. Niet echt, maar fictief. In de maand april lopen ze elke dag 2,5 kilometer in hun eigen omgeving om vervolgens op 27 april (Koningsdag) zogenaamd aan te komen bij het huis van de koning.

Bewegen in coronatijd

“Het idee is ontstaan bij ons als beweegcoaches”, legt Angela van den Heuvel beweegcoach bij Dichterbij uit. “We willen mensen in coronatijd meer in beweging brengen.”

Ruim 100 deelnemers

Ruim 100 cliënten, van 15 woon- en dagbestedingslocaties, van Dichterbij doen mee. Onder andere in Gennep, Cuijk, Uden en Boxmeer wordt de komende weken gewandeld. Op twee plekken wordt gefietst. “We hebben telkens 2 groepen digitaal aan elkaar gekoppeld. Zo kunnen ze elkaar via WhatsApp op de hoogte houden en elkaar motiveren”, legt Angela uit. “Op deze manier kunnen we digitaal verbinding maken met elkaar.”

Koningsdag

Op de laatste dag, 27 april, staat de cliënten nog een leuke verrassing te wachten in de vorm van een goodiebag. “Wat daarin zit, is natuurlijk nog geheim. In ieder geval veel leuke spulletjes om er een feestelijke Koningsdag van te maken”, besluit Angela.

Accepteer cookies voor chat