Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
5376 - Oss- HR (2) - header

Dichterbij lanceert website boordevol e-healthtoepassingen

Op www.dichterbij.nl/e-health staan meer dan 450e-healthtoepassingen die het leven van cliënten veiliger, vrijer, leuker of gezonder maken. Zo vind je snel en makkelijk een toepassing die je kan helpen bij je ondersteuningsvraag.

Stel: je hebt behoefte aan structuur of wil zelfstandig reizen. Je wilt beweging bij een EMB-cliënt stimuleren of zijn zintuigen prikkelen. Of je zoekt een app die helpt bij goede mondzorg. Waar begin je dan met zoeken? “Het aanbod aan technologische hulpmiddelen is heel versnipperd”, zegt Miranda van Berlo, programmamanager e-health Dichterbij. “Wij hebben die nu bij elkaar gebracht op één internetpagina die voor iedereen toegankelijk is. Door de selectiemogelijkheden vind je snel of er een geschikte fysieke toepassing, app of website is die het leven van een cliënt kan verbeteren.”

Vanzelfsprekend

Dichterbij streeft ernaar dat e-health een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de ondersteuning aan cliënten. Miranda: “Technologie kan veel betekenen in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Denk aan hulpmiddelen om zelfstandiger te zijn, die stimuleren tot bewegen, om mensen die niet kunnen praten een stem te geven, voor een leuke en zinvolle dag invulling, om te beleven en voor contact met anderen. Er is zoveel mogelijk! Vanuit de doelen die in het ondersteuningsplan afgesproken zijn, kun je gericht zoeken en de beste optie kiezen.”

Goede ervaringen

Miranda is nieuwsgierig naar technologie die nog niet op de site staat. “Zeker als medewerkers, verwanten en cliënten positieve ervaringen hebben met een hulpmiddel, willen we het graag weten. Omdat er steeds nieuwe toepassingen op de markt komen, vullen we het overzicht regelmatig aan.”

Wil je meer weten over e-health bij Dichterbij of ken je een mooie toepassing die niet op de site staat, stuur dan een mail naar Miranda.

20180516 Dichterbij Lanceert Website Boordevol E Healthtoepassingen

Chat met ons