Naar inhoud
Boomplantdag Dichterbij 26

Dichterbij onthult bijzondere ontmoetingsplek

Dichterbij is vijf bijzondere ontmoetingsplekken rijker. In Gennep, Uden, Grubbenvorst, Velp en Oostrum (STEVIG) zijn picknickbanken geplaatst en worden bomen geplant. Bij het servicekantoor in Gennep werd woensdag 16 maart de ontmoetingsplek op symbolische wijze onthuld. De keuze voor deze dag lag voor de hand: precies twee jaar na de eerste corona lockdown én op Nationale Boomfeestdag.

Bekijk het verslag van de feestelijke onthulling:

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Het idee ontstond in én door coronatijd. “Deze periode heeft ons laten zien wat de kracht is van samenzijn. En de waarde van onderling contact”, zegt Monique Caubo. “Het was voor iedereen bij Dichterbij een impactvolle periode. En dat is het nog steeds. De ontmoetingsplek is een aandenken, vanuit positieve gedachte. Vanuit het gevoel van ‘samen sterk’.”

Tekentalent

Op de ontmoetingsplekken staan picknickbanken. Ook mensen in een rolstoel kunnen aanschuiven. De bank in Gennep is verfraaid met tekeningen van cliënten. De tekeningen werden door ‘Ambachtelijk Hout’ - een dagbestedingsplek bij Dichterbij - in hout gegraveerd. De tekentalenten zijn aanwezig bij de onthulling, samen met hun begeleiding of hun familie.

De boom die bij de ontmoetingsplekken gepland wordt, is de Ginkgo Biloba, de Japanse notenboom. Die staat voor hoop, liefde en kracht. “We willen het ook echt gebruiken om onderlinge ontmoeting te stimuleren. Lekker in de buitenlucht”, besluit Monique Caubo.