Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Duurzame toekomst: 10.000 Zonnepanelen op 155 locaties van Dichterbij

Dichterbij heeft BAM de opdracht gegeven voor de installatie van ongeveer tienduizend zonnepanelen op 155 daken van onze locaties.

Als organisatie streven we ernaar om in 2050 energieneutraal te zijn, zoals vastgelegd in de Green Deal. Om deze ambitie te verwezenlijken, zijn we begonnen met het verduurzamen van onze locaties. De uitvoering van dit duurzame project zal van start gaan in februari 2024 en naar verwachting worden afgerond aan het begin van 2025. Als onderdeel van deze samenwerking hebben Dichterbij en BAM ook een vijfjarige onderhoudsovereenkomst voor de installaties ondertekend.

Zonnepanelen Dichterbij BAM

Rianne Wennink, directeur Financiën en bedrijfsvoering, benadrukt het belang van deze inspanningen: "Wij vinden het als Dichterbij belangrijk om ervoor te zorgen dat onze omgeving ook in de toekomst een fijne plek blijft. In 2050 streven wij ernaar om als organisatie energieneutraal te zijn. Met de installatie van circa 10.000 zonnepanelen reduceren wij ongeveer 51% CO2 en zijn wij goed op weg naar de verwezenlijking van deze doelstelling! Groen bezig!"

Wij vinden het als Dichterbij belangrijk om ervoor te zorgen dat onze omgeving ook in de toekomst een fijne plek blijft. In 2050 streven wij ernaar om als organisatie energieneutraal te zijn.

Rianne Wennink
Directeur Financiën en Bedrijfsvoering

Eric van Boekel, Manager vastgoed, voegt toe: "Met het voorzien van onze eigendomspanden van zonnepanelen zet Dichterbij, onder leiding van onze adviseur duurzaamheid Shannon, een grote stap in de energietransitie. Een belangrijke mijlpaal als onderdeel van de verdere verduurzaming van onze vastgoedportefeuille en een belangrijke bijdrage aan een ‘groenere’ leefomgeving."

Erik Roefs - Kling, Teamleider Inkoop, sluit af met enthousiasme: "Met het omarmen van de Green Deal ligt er een groene uitdaging binnen de organisatie. De ondersteuning in dit project van de afdeling inkoop, is een mooi voorbeeld van hoe we gezamenlijk toewerken naar deze doelen binnen Dichterbij."

Meer over duurzaamheid

Samen zetten we een belangrijke stap in de richting van een groenere toekomst.