Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

Een nieuwe begeleider of dvc'er? Daarover praten cliënten graag mee!

Wendy en Roel, cliënten in Peel & Maas, hebben meegedaan met de sollicitatiegesprekken voor een nieuwe dvc’er. Het was nieuw, spannend, maar achteraf ook kicken, zeggen ze. “We voelen ons geroepen voor het volgend sollicitatiegesprek.”

Toen er een vacature kwam voor een nieuwe dvc'er dacht manager Francis dat het handig zou zijn om cliënten uit te nodigen bij de gesprekken. Want de nieuwe collega moet goed kunnen samenwerken met de cliënten. Wendy en Roel en ook verwanten van Roel wilden graag meepraten. Samen met een begeleider bereidden ze het sollicitatiegesprek voor en bedachten ze vragen. “Binnen een bepaalde tijd mochten we vragen stellen aan drie kandidaten. Voor ons was dit een nieuwe uitdaging, het was
spannend maar achteraf kicken!”

Meerwaarde

De gesprekken gingen goed. Wendy en Roel: “Bij de eerste persoon voelden we ons prettig en rustig. Bij de tweede persoon merkten we dat ze meer bedenktijd nodig had. De derde persoon was onrustig en daar werden we allemaal onrustig van.” De kandidaten vonden het een meerwaarde dat cliënten en verwanten meepraatten. Zij werden zich zo goed bewust van wat cliënten nodig hebben en verwachten.

Trotse gouden veren

Wendy en Roel hebben veel complimenten gekregen voor hun sollicitatiegesprek. “De verwanten van Roel hadden ook heel goede vragen en kregen ook goede complimenten. We voelen ons geroepen voor het volgend sollicitatiegesprek.” En de nieuwe dvc’er? Die is inmiddels aangenomen. Het is nummer twee geworden, omdat ook die bij Wendy en Roel in de smaak viel en beter bij het team past. Waar het past proberen we vaker cliënten en verwanten aan te laten sluiten bij sollicitatiegesprekken.

Chat met ons