Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Eten bestellen? Zo doen ze dat op de nieuwe locatie in Horst

‘Wat eten we vandaag?’ Die vraag staat centraal voor leerlingen van de Technasia Graaf Huyn College in Geleen en de Bernardinuscollege in Heerlen. Voor het nieuwe woon-leefconcept Mikado in Horst ontwerpen zij in groepjes (digitale) hulpmiddelen waarmee cliënten kunnen aangeven wat zij graag willen eten.

Op de locatie in Horst wordt elke dag een driegangenmenu gekookt door een kok. Bewoners kunnen kiezen uit twee of drie opties. “Op dit moment worden de keuzes doorgegeven via een Excelformulier. Veel cliënten vullen dit samen met de begeleiding in. Hoe fijn zou het zijn als cliënten dit zélf zouden kunnen? Dat zorgt voor meer vrijheid en zelfstandigheid”, legt projectleider Jocko Wittenaar uit.

2e ronde feedback 4

Ideeën

De ideeën van de scholieren zijn uiteenlopend; van touchscreens, een app met een intercomfunctie, een proefbar, een digitaal vriendenboekje en QR-code voor het slikpaspoort of allergieën. Inspiratie werd opgedaan bij grote fastfoodketens en maaltijdbezorgservices. Onlangs kregen de leerlingen voor de tweede keer feedback op hun plannen. Nu zijn ze aan zet om de puntjes op de i te zetten en hun ontwerp nog gebruiksvriendelijker te maken. De beste ideëen dienen als inspiratie voor de invulling van het nieuwe woon-leefconcept in Horst. Wie weet worden ze over een tijdje dus wel in de praktijk gebruikt!