Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2583 Gennep 3

Frans Stals nieuw lid raad van toezicht Dichterbij

Frans Stals (59) maakt per 1 januari 2019 deel uit van de raad van toezicht van Dichterbij. Zijn aandacht gaat met name uit naar zorg, kwaliteit en veiligheid.

Frans Stals volgt Paul Stuyt op die na twee periodes van vier jaar de raad van toezicht verlaat. Hij is als arts-microbioloog verbonden aan Zuyderland, dat bestaat uit een ziekenhuis op meerdere locaties in Zuid-Limburg, acht zorgcentra met buitenlocaties, twee hospices, revalidatie, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp en jeugdgezondheidszorg.

Frans Stals

Bestuurlijke ervaring heeft Frans Stals opgedaan in de zeven jaar dat hij voorzitter is geweest van het medische specialistisch bedrijf. In die tijd kwam de fusie tussen de zorgorganisaties Atrium en Orbis tot Zuyderland tot stand. Als medisch manager draagt hij momenteel de (mede)verantwoordelijkheid voort veiligheid en kwaliteit van zorg bij Zuyderland. “Het analyseren en bouwen van goede systemen rond de mensen die zorg krijgen, dat is mijn vak. Dat is ook wat ik interessant vind aan Dichterbij: dat ik een bijdrage kan leveren aan het zoeken naar de juiste balans tussen de kwaliteit en veiligheid en de zo groot mogelijke vrijheid van de cliënt.”

Voorzitter Léon Frissen van de raad van toezicht is blij met de komst van Frans Stals. “Zijn kennis en ervaring sluiten precies aan bij de portefeuille die vrijkwam in de raad.”

Frans Stals is opgeleid aan de Universiteit Maastricht. Hij woont in Wijnandsrade. Zijn benoeming loopt van 1 januari 2019 tot 31 december 2022.

Accepteer cookies voor chat