Naar inhoud
Burgemeester 3

Gennepse burgemeester bezoekt Dichterbij: ‘Ik voel de passie hier’

De nieuwe Gennepse burgemeester Hans Teunissen kwam maandag op bezoek bij Dichterbij. Het was een aangename kennismaking. Hij nam een aantal wensen mee naar huis.

Mooi op tijd komt Hans Teunissen aan bij Zwerfheide. Lekker op de fiets. Negen maanden nu is hij burgemeester van Gennep. Hij wil graag in gesprek gaan met de inwoners. Daarom ook komt hij naar Dichterbij. Want de cliënten van Dichterbij zijn een belangrijke groep in Gennep. Dat vindt de burgemeester ook. Op Zwerfheide praat hij met bestuurders Monique Caubo en Cecile Stallenberg en directeur Renate de Groot. Maar vooral ook met Roy Denissen en Roy Althuizen en Leonie van Lipzig, hun dienstverleningscoördinator. Roy en Roy vertellen over hun werk. Roy Denissen werkt bij Zwerfheide in het grand café. “Het zou mooi zijn als het grand café een horecavergunning krijgt”, zegt hij. “Er komen hier namelijk veel wandelaars.” De burgemeester luistert geïnteresseerd. Hij is ook benieuwd hoe Roy en Roy de coronatijd beleefd hebben en hoe het nu met hen gaat. 


Wensen

De burgemeester neemt ook een kijkje op Winterheide. Daar wonen mensen met een ernstige meervoudige beperking. Begeleiders Annemarie Lensen en Ryanne Kersten vertellen over hun werk, over wat ze doen om de cliënten een fijn leven te geven en hun talenten te ontwikkelen. Zo hebben ze vorig jaar toch een leuke vakantie kunnen vieren ondanks corona. Ze zijn niet weg gegaan, maar hebben activiteiten in de omgeving gedaan en dagtochtjes gemaakt. Hans Teunissen vindt het fijn om te horen. “Ik voel veel passie en enthousiasme om met deze mensen te werken”, zegt hij. En als de burgemeester er dan toch is: Annemarie en Ryanne hebben een paar wensen. De stoepen en fietspaden rondom Winterheide zijn niet goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel. En leerlingen en stagiaires kunnen bijna niet met het openbaar vervoer op hun werk komen. Kan de burgemeester daar iets aan doen? En het zou mooi zijn als Dichterbij samen met de gemeente meer vrijwilligers kan werven.

Goed samenwerken

Dat openbaar vervoer, dat kan de burgemeester bespreken met het busbedrijf, maar echt invloed heeft hij niet, zegt hij. Anders is dat bij de stoepen en fietspaden. Het lijkt hem een goed idee om een keer terug te komen met mensen uit de gemeenteraad. Zij kunnen dan zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden in de omgeving van Winterheide. Renate de Groot kijkt terug op een mooie kennismaking. “De burgemeester is een open, vriendelijke man. Fijn is dat hij erkent dat de bewoners van Dichterbij een belangrijke groep zijn in Gennep. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goed samen kunnen werken.”