Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Heleen Engelen nieuw lid raad van toezicht

Heleen Engelen treedt op 1 juni 2023 toe als lid van de raad van toezicht van Dichterbij.

Heleen heeft ruime ervaring op het gebied van innovatie, techniek en praktische toepassingen binnen de commerciële sector. Ze werkte ruim 27 jaar voor Philips in diverse functies. De laatste 7 jaar binnen de afdeling healthcare van het bedrijf. Per 1 augustus a.s. begint ze aan een nieuwe uitdaging als strategisch adviseur bij het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Heleen van Engelen

Het nieuwe lid van de raad van toezicht wil graag haar kennis en netwerk beschikbaar stellen voor organisaties in de gezondheidszorg die kwaliteit van leven bevorderen voor patiënten en hun families. Ze laat weten: “Een jaar geleden ben ik gestart in een toezichthoudende rol voor Villa Pardoes met focus op digitale innovatie en strategie en ben ik onderdeel van de kwaliteitscommissie. Nu een jaar in de rol, ben ik erg enthousiast over wat ik kan betekenen voor Villa Pardoes en zou ik graag een tweede toezichthoudende rol activeren. Bij voorkeur weer in de gezondheidszorg, bij een grotere organisatie.”

“We zijn zeer verheugd met de benoeming van Heleen Engelen”, laat voorzitter Paul Frissen weten. “Heleen brengt veel kennis mee over digitalisering en Design Thinking (een creatieve manier om innovatie te bewerkstelligen). Ik kijk uit naar de samenwerking.” Ook Heleen zelf kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. “Dichterbij is een interessante organisatie, waarbij ik mijn ervaring in de zorg en de digitale wereld en kennis van personele vraagstukken en technologische innovaties graag voor inzet”. Heleen is de opvolger van Henk van Rees, die vorig jaar afscheid heeft genomen. Zij zal tevens deel uit gaan maken van de kwaliteitscommissie.