Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Het slimme bed van Hilleken: werk in uitvoering!

Eind 2019 won onze collega Hilleken van der Ven een prijs bij de actie IkweetRAAT.nl. Hilleken won maar liefst 10.000 euro voor de uitvoering van haar idee: slimme bedden die zorgen voor een juiste houding van een begeleider en prettiger zijn voor de cliënt. Inmiddels zijn we alweer een jaartje verder en wordt er hard gewerkt aan de uitvoering van dit idee.

Deze week presenteerde IkweetRAAT een digitaal inspiratiedocument, waarin alle prijswinnende ideeën nog eens de revue passeren. In dit document vertelt Hilleken nog eens wat haar idee is en hoe ze tot haar idee is gekomen.

Ook Rianne Wennink, directeur Financiën en Bedrijfsvoering van Dichterbij, komt aan het woord. “We zijn met z’n allen supertrots op wat Hilleken heeft bereikt. Het is zo belangrijk dat er door medewerkers aangegeven blijft worden, wat er nodig is om het dagelijkse werk beter en fijner te maken. Door vanuit de behoefte met verschillende expertises binnen en buiten onze organisatie samen te werken kunnen de goede ideeën tot uitvoering gebracht worden.
Dit inspiratiedocument van IkweetRAAT laat mooie voorbeelden zien van ideeën die er zijn bij medewerkers binnen de zorg”.

De ervaring van Hilleken sluit hier goed bij aan. Zij vertelt wat haar belangrijkste les is geweest: “Durf te doen. Ik voelde me best onzeker in het begin, maar ik hield voor ogen voor wie ik het deed: voor mijn collega zorgmedewerkers en, daarmee, voor de cliënt.”

Het idee van Hilleken is inmiddels al verder uitgewerkt. Rianne:"Wij hebben de samenwerking gezocht met verschillende partijen om het idee van Hilleken verder te brengen. En dit is gelukt. In samenwerking met een beddenproducent en andere leveranciers is een plan uitgewerkt om het slimme bed op de markt te krijgen. Zo kunnen ook andere zorginstellingen gebruik maken van het goede idee van Hilleken.”

Heb je een goed idee, schroom niet om je idee te delen. Samen maken we het werk dat we dagelijks doen beter en fijner!

Wil je meer weten over het idee van Hilleken? Bekijk onderstaand filmpje.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/hbYNkxlTDRM

Accepteer cookies voor chat