Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
E Health Magazine 2019 2000X600

Inspirerende en praktische verhalen in e-healthmagazine Dichterbij

Het digitale magazine ‘Dichterbij jou’ biedt een unieke inkijk in het leven van meer dan 35 mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de inzet van e-health hebben zij een beter leven. Niet eerder zijn zoveel praktijkverhalen over de inzet van technologie in de zorg bij elkaar gebracht. Daarmee is het magazine een inspiratiebron voor cliënten, verwanten en zorgverleners.

Jamie en Jethro hebben door de Kojo een stem gekregen. Marcel leeft op doordat hij met de Mobi veel zelf kan regelen. Kinderen met een ernstige meervoudige beperking leren en genieten van allerlei technische snufjes. En Linda is lekker zelfstandig dankzij MijnEigenPlan. “De verhalen in het magazine laten zien hoe e-health een verschil kan maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking”, zegt Miranda van Berlo, programmamanager e-health bij Dichterbij. “Dat is zó mooi om te zien. Daarom is het goed dat steeds meer zorgmedewerkers technologische mogelijkheden benutten.”

Inspireren

Het magazine ‘Dichterbij jou’ wil het enthousiasme onder cliënten, verwanten en zorgmedewerkers verder aanwakkeren. Het magazine bevat zowel verhalen in woord als beeld. Cliënten en begeleiders hebben met veel plezier meegewerkt aan de verhalen, aldus Miranda. “Zij willen heel graag aan anderen laten zien dat ze veel baat hebben bij de e-healthtoepassingen. Soms is met een eenvoudig apparaatje of met een app al veel te bereiken.”

Dichterbij 120718 012

Durf, doe en deel

Mensen die naar aanleiding van de verhalen uit het magazine aan de slag willen, kunnen op ontdekkingsreis gaan op www.dichterbij.nl/e-health. Hier heeft Dichterbij meer dan 550 technologische toepassingen gebundeld voor hulpvragen van mensen met een verstandelijke beperking. Het is daarmee het meest complete platform voor e-healthtoepassingen in Nederland.

Durf te experimenteren, doe ervaring op met e-health en deel die met cliënten, verwanten en zorgverleners, zo luidt de oproep van Miranda. “Op die manier maken we de zorg samen elke dag een beetje beter en het leven van mensen met een beperking veiliger, vrijer, gezonder of leuker.”

Nieuwsgierig? Bekijk ‘Dichterbij jou’ op www.dichterbij.nl/dichterbij-jou.

Chat met ons