Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer
Header 15 2000x550px

Kwaliteitsrapport over ‘bijzonder jaar’ nu online

Wat gaat goed op het gebied van kwaliteit en veiligheid? Wat dragen relatiegericht werken, dynamisch verbinden en regiebehandelaren bij? Je leest het in het kwaliteitsrapport 2019-2020. Uiteraard is er veel aandacht voor corona.

In het voorwoord van het kwaliteitsrapport spreekt de raad van bestuur over een ‘bijzonder jaar waarin we mooie dingen gedaan hebben en onze kwaliteitsvisie verder hebben versterkt.’ Door corona was het ook een indrukwekkend jaar. “We zien dat iedereen zich met hart en ziel inzet om ondanks alles goede zorg te blijven leveren”, schrijven Monique Caubo en Cecile Stallenberg. “Talenten worden ingezet en medewerkers bedenken creatieve manieren om cliënten een zinvolle dag te geven. Het is een periode waar we veel van leren.” Ieder hoofdstuk bevat een passage over de gevolgen van corona op de kwaliteit, de ervaringen en de geleerde lessen.

Tevreden

Uit het kwaliteitsrapport blijkt dat cliënten over het algemeen tevreden zijn over hun leven en de relatie met hun begeleiders. Relatiegericht werken helpt teams om nog beter naar de behoeften van de cliënt te kijken; hierdoor komen leven en werken in volle vrijheid beter tot hun recht. Teams zijn blij met de komst van de regiebehandelaar; begeleiders en dvc’ers voelen zich daardoor beter gesteund in hun werk. Corona bleek een aanjager voor e-health: teams zetten steeds vaker technologische toepassingen in. Daarnaast stimuleert dynamisch verbinden de samenwerking binnen Dichterbij: binnen de zorg, binnen de serviceorganisatie en tussen de zorg en de serviceorganisatie.

Verbeteringen

Uiteraard kunnen er altijd zaken (nog) beter. Voor het komende jaar zijn er 4 focuspunten:

  • Nog beter aansluiten op de behoeften van cliënten en verwanten
  • Meer aansluitende kennis en kunde van medewerkers
  • Verdere professionalisering van de samenwerking in teams
  • Meer vaste medewerkers en meer medewerkers die met plezier bij Dichterbij werken

Tot nog toe liep de rapportageperiode steeds van juli tot en met juni. Vanaf nu wordt het een rapport over het kalenderjaar, met monitoring per kwartaal om continu te leren en verbeteren.

Lees het rapport

Je vindt het hele rapport hier. Binnenkort wordt er ook een korte en makkelijk leesbare versie geplaatst.

Accepteer cookies voor chat