Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2583 Gennep 3

Lintjes bij Dichterbij!

Het is een heuglijke dag voor 2 mensen bij Dichterbij. Suzanne Duffels, arts verstandelijke gehandicapten, en Judy de Cloe, lid van het cliëntenpanel, zijn verrast met een Koninklijke onderscheiding. Van harte gefeliciteerd, dames!

Suzanne wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze krijgt de onderscheiding voor haar verdiensten voor Scouting Nederland. Ze is daar al jarenlang op veel fronten actief. Ze was projectleider van de Nederlandse delegatie –zo’n 1.000 scouts- op de World Jamboree 2019 in Amerika. Eerder al was ze begeleider op de World Jamborees van Japan en Zweden. Bij Dichterbij is Suzanne al bijna 20 jaar een zeer betrokken en gedreven AVG. Ze is ook opleidingsarts voor nieuwe AVG’s, lid van het kennisnetwerk Slapen en voorzitter van het medezeggenschapsplatform van Expertise. Op dit moment levert ze als lid van het crisisteam een belangrijke bijdrage aan beleid en acties om de verspreiding van het coronavirus binnen Dichterbij zoveel mogelijk te beperken.

Suzanne-Duffels-liggende-foto.jpg

Judy de Cloe
Judy de Cloe wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze krijgt het lintje voor haar jarenlange inzet binnen de medezeggenschap bij zorginstellingen. Ze was tot 2012 voorzitter van de cliëntenraad van Dichterbij, op dit moment vervult ze die rol bij zorgorganisatie Pantein. Maar Judy is ook nog actief bij Dichterbij, als lid van het cliëntenpanel. Ook is ze bestuurslid van Stichting Jan Jongmans Fonds, een fonds dat ontstaan is vanuit Dichterbij. Deze stichting ondersteunt wetenschappelijk onderzoek dat leidt tot verbetering van het leven en welzijn van mensen met een verstandelijke beperking.

Judith-de-Cloe-liggende-foto.jpg

Bloemen en gebak, geen decoratie
De dames zijn vanmorgen door de burgemeester van hun woonplaats gebeld. Suzanne is op haar werk al verrast met gebak en een mooie bos bloemen. Ook Judy de Cloe heeft al felicitaties en bloemen van Dichterbij ontvangen. Op de daadwerkelijke onderscheiding zullen de dames nog even moeten wachten. Later, op een landelijk moment, krijgen ze het lintje opgespeld.

Chat met ons