Naar inhoud

Liveblog: coronavirus

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het coronavirus voor Dichterbij & STEVIG.

19 februari l Illustratie: Wat mag de cliënt wel of niet na de tweede prik?
Voor cliënten met een hoger niveau is een illustratie ontwikkeld om het gesprek aan te
gaan over wat wel of niet mag na de tweede prik. Bekijk de illustraties hier.

18 februari l Vaccinatie medewerkers Dichterbij en STEVIG gaat beginnen
Goed nieuws! Medewerkers van Dichterbij en STEVIG met direct cliëntcontact mogen een afspraak maken bij de GGD om zich te laten vaccineren (prikken). Lees hier het bericht

11 februari l Corona journaal: de eerste vaccinatie en Carnaval
Het corona journaal staat klaar om bekeken te worden. In deze editie beantwoorden we o.a. vragen over vaccineren en hebben we leuke activiteiten bedacht voor Carnaval. Veel kijkplezier!

10 februari l Terugblik vaccinatieweek cliënten
Afgelopen week stonden 15 vaccinatieteams klaar om in vier dagen tijd ruim 1800 cliënten*, verspreid over 170 locaties te vaccineren met het Pfizer/ BioNTech vaccin. Een bijzonder project! Lees hier het nieuwsbericht

8 februari | Aangepaste richtlijnen voor vervoer
Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft het RIVM de richtlijnen voor vervoer aangescherpt. We hebben ons vervoersbeleid daarop aangepast. In dit nieuwsbericht lees je wat er verandert. De nieuwe richtlijnen gaan in vanaf maandag 8 februari.

22 januari | Regels bezoek veranderen bij Dichterbij (nog) niet
Het kabinet heeft woensdag het advies voor bezoek aangescherpt: ontvang maximaal 1 persoon per dag en ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek. Wij wachten het advies van de VGN hierover af. Tot die tijd blijven de bezoekregels zoals ze nu zijn: een cliënt mag iedere dag 2 bezoekers ontvangen.

21 januari | Vaccinatie cliënten
Gisteren hebben wij te horen gekregen dat de levering van de Pfizer/BioNTech vaccins helaas met een aantal dagen vertraagd is. In plaats van maandag 25 januari worden de vaccins maandag 1 februari geleverd. Dat betekent dus dat wij ook pas op 1 februari kunnen starten met het vaccineren van cliënten waarvoor wij toestemming hebben ontvangen.

Ondanks de tegenvaller, zien wij ook het voordeel dat we meer tijd en ruimte krijgen om zaken nog zorgvuldiger met elkaar te organiseren.

Alle direct betrokkenen hebben we inmiddels op de hoogte gesteld of krijgen een dezer dagen een bericht. Heb je nog vragen over vaccineren tegen corona? Kijk dan hier.

21 januari | Avondklok
Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok. Tussen 21.00 en 04.30 uur mag je alleen naar buiten als het echt nodig is. In dat geval moet je beschikken over een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en in sommige gevallen ook een werkgeversverklaring. Indien nodig, wordt dit door Dichterbij voor je geregeld.