Naar inhoud
Header WIJ

Magazine over 1 jaar corona bij Dichterbij

Om het bijzondere en heftige 'coronajaar' te omlijsten, publiceren Dichterbij en STEVIG eenmalig 'WIJ magazine': gemaakt voor én door iedereen die bij de organisaties betrokken is. Het magazine is een bundeling van alle ervaringen, mooie initiatieven en creatieve oplossingen uit deze bijzondere periode.

Dit magazine is verspreid onder alle medewerkers, de woon- en werklocaties, onder verwanten en vrijwilligers. Ook is het gehele magazine online te lezen op dichterbij.nl/wij.

Eén jaar leven en werken in coronatijd
Het is inmiddels een jaar geleden dat we werden geconfronteerd met het coronavirus. Het had een ongekende invloed op alle cliënten, verwanten en medewerkers van Dichterbij en STEVIG. De organisaties moesten de manier waarop zij mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen bij een fijn en betekenisvol leven, aanpassen.

De nieuwe en veranderlijke werkelijkheid heeft veel van iedereen gevraagd. En dat doet het nog steeds. Het laat echter ook ieders kracht zien. Al het doorzettingsvermogen en de creativiteit leverden daarnaast ook veel moois op. En om dat vast te leggen werd WIJ magazine ontwikkeld: een tastbare herinnering die bundelt wat iedereen heeft beleefd, gedaan en gecreëerd.

Een greep uit de inhoud
Rode draad door het magazine is een serie ervaringsverhalen van cliënten, verwanten en medewerkers. Daarnaast werd door een van de collega's een tijdlijn geïllustreerd (hieronder te zien), wordt samengevat welke lessen de organisatie leerde van de crisis en vertellen kantoormedewerkers hoe het thuiswerken bevalt.Midden in het hart is een katern te vinden speciaal voor de cliënt. Hierin staan in begrijpelijke taal tips voor een fijne dag, spelletjes, verhalen, recepten en ansichtkaarten om te sturen. Iedere cliënt kreeg dit boekje cadeau na het zetten van de tweede vaccinatie.