Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2583 Gennep 3

Met een dispenser doet Marijke zelf de tandpasta op haar borstel

Marijke kan haar handen moeilijk stil houden. Daardoor vindt ze het lastig om tandpasta op haar tandenborstel te doen. Met een automatische tandpastadispenser lukt dat wel. Handig!

Marijke doet zoveel mogelijk zelf. Dat vindt ze heel belangrijk. Ze zal niet snel om hulp vragen. Gelukkig kán ze ook veel zelf. Maar sommige dingen worden moeilijker, omdat de motoriek van Marijke achteruitgaat, vertelt begeleider Ilonka in den Bosch. “We zagen het bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen. Haar wasbak zat steeds vol tandpasta en de tube was na een week leeg. Het lukte haar niet om de tandenborstel stil te houden in de ene hand en met de andere hand een beetje tandpasta uit de tube op de borstel te knijpen.”

Met 2 handen

Op zoek naar geschikte hulp kwam Marijke uit bij een automatische tandpastadispenser. Dat werkt goed. Ilonka: “Marijke kan de tandenborstel nu met 2 handen vasthouden en in de opening van de dispenser duwen. Er komt dan automatisch een dotje tandpasta uit de tube. Het werkt dus heel simpel. Je moet alleen de tandpasta-opening wekelijks even schoonmaken.”

Shampoo

Door de dispenser blijft de wastafel lekker schoon. En de tube is minder snel leeg. “Marijke vindt het prachtig”, zegt Ilonka. “Omdat het haar écht helpt om eigen regie te houden.” En alhoewel Marijke niet snel om hulp vraagt, heeft ze dat nu wél gedaan. “Ze heeft gevraagd of we ook een dispenser kunnen regelen voor haar shampoo en douchegel. Daar gaan we zeker naar kijken. We helpen Marijke graag om zoveel mogelijk zelfstandig te blijven doen.”

Meer weten?

Er zijn tal van technologische ondersteuningen die de zelfredzaamheid vergroten. Kijk maar eens op www.dichterbij.nl/e-health. Daar vind je meer dan 600 e-healthtoepassingen.

Accepteer cookies voor chat