Naar inhoud
Het coronavirus, beleid en ontwikkelingen Coronavirus Lees meer
Mondkapjes Gennep2 header

Mondkapjes vliegen de deur uit bij dagbestedingen Gennep

Cliënten bij dagbesteding De Smidse in Gennep maken mondkapjes op bestelling. Compleet met bedrijfslogo. Cliënten van Ambachtelijk Hout en Kunstschat helpen ook mee. De 3 dagbestedingen werken op meer manieren met elkaar samen. “We vullen elkaar goed aan.”

Het begon eigenlijk als een geintje, het maken van mondkapjes, zegt begeleider Sandra Artz. “Als bezigheid. Knippen, naaien, het elastiek erin rijgen. Het sloeg aan. Bedrijven vroegen of we voor hen mondkapjes konden maken, met hun logo erop. Inmiddels hebben we een plottermachine gekocht om afbeeldingen en logo’s te printen en een warmtepers om die op de mondkapjes te drukken. Bedrijven vinden het leuk als er een verhaal zit achter een product. Dat is bij ons het geval.”

Mondkapjes Gennep1 internet

Zinvol
Dagelijks zijn zo’n 7 cliënten bezig met knippen, naaien, printen, bedrukken en inpakken van de mondkapjes. “Ze vinden het leuk, ook omdat het zinvol werk is”, zegt Sandra. Ook cliënten van Ambachtelijk Hout en Kunstschat helpen mee. De 3 dagbestedingen werken al langer met elkaar samen, vertelt Karin Peeters van Kunstschat. “In de zomer zag ik mensen het spel Kubb spelen. Dat kunnen wij ook maken, dacht ik. Bij Ambachtelijk Hout maken ze de houten kubbs, wij verven ze en De Smidse maakt een mooie tas om het spel in te doen. We vullen elkaar goed aan.”

Talent

Naast de Kubbs en de mondkapjes maken de 3 dagbestedingen ook telefoonhouders voor Dichterbij. “We proberen steeds iets nieuws, samen kunnen we leuke producten maken”, zegt Karin. “We steunen elkaar, helpen elkaar en wisselen ook cliënten en medewerkers aan elkaar uit. Zo kunnen we elkaars talenten benutten. Cliënten vinden de afwisseling leuk. Door de diversiteit zie je dat ze groeien. Dat geldt trouwens ook voor ons, medewerkers.”

Accepteer cookies voor chat