Naar inhoud
WAUW is er weer

Online WAUW festival in week tegen eenzaamheid

Dichterbij houdt op zaterdag 1 oktober de tweede editie van het online WAUW festival. Cliënten en hun familie, medewerkers en vrijwilligers genieten onder andere van de bijzondere talenten van cliënten bij Dichterbij. Het festival vindt plaats in de landelijke week tegen eenzaamheid. Volgens de zorgorganisatie biedt het festival mooie gelegenheden tot ontmoeting en verbinding: samen feest vieren en trots zijn op elkaar.

Het festival is door iedereen te bekijken via de website wauwfestival.nl. Trots en talent staan centraal in het programma. In 2020 werd WAUW festival voor het eerst georganiseerd, na de eerste coronagolf. De motivatie was iedereen bij Dichterbij een mooie feestdag bezorgen na een lastige periode.

Online WAUW festival

Lees meer

Eenzaamheid

Het festival haalde ook de top 10 van de gehandicaptenzorgprijs. Deze werd vorig jaar door de VGN uitgereikt onder initiatieven om eenzaamheid onder mensen met een beperking te verminderen. Eenzaamheid komt bij deze groep twee keer zo vaak. Veel mensen met een beperking missen een gevoel van verbondenheid met anderen. Met WAUW festival viert de organisatie wat cliënten, medewerkers en hun netwerk allemaal samen doen en bereiken. Daarnaast is het een gezellige feestdag op de woningen waarvoor cliënten, medewerkers, familieleden en vrijwilligers samenkomen.

Inhoud festival

Het programma wordt uitgezonden van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Het presentatietrio bestaat uit twee cliënten en een medewerker.

Tijdens het festival etaleren cliënten hun bijzondere talenten. Van zang en dans tot dichten, piano spelen en paaldansen. Dans en karaoke maken het feest compleet. Ook is er een rustiger onderdeel speciaal voor cliënten die daar behoefte aan hebben. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen en kan iedereen zijn ingezonden berichtjes en foto’s zien langskomen.