Naar inhoud
5376 - Oss- HR (2) - header

Ontwikkelingen coronavirus en vaccineren

In dit bericht lees je over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en het beleid van Dichterbij. We zijn in ieder geval blij te melden dat het aantal besmettingen binnen Dichterbij erg laag blijft. Ook lees je in dit nieuwsbericht handige informatie over vaccinaties en vaccinatiebewijzen.

Ontwikkelingen coronavirus

Versoepeling 1,5 meter
Tijdens de persconferentie van 14 september was de belangrijkste boodschap van het demissionair kabinet: per 25 september wordt de 1,5 meter afstand als regel losgelaten, maar het blijft een dringend advies. Dichterbij volgt deze versoepeling op. Uiteraard blijven we alert op risico’s, en nemen we extra maatregelen waar dat nodig is. En krijg je bezoek, dan is registratie van de gegevens niet meer nodig.

Afspraken vervoer

Per 25 september zijn ook de afspraken rondom vervoer met de taxi(bus) aangepast op de nieuwe maatregelen. Er is geen beperking meer in het aantal personen dat van het vervoersmiddel gebruik mag maken. Net zoals in het openbaar vervoer, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Dat is uiteraard op voorwaarde dat je een mondkapje accepteert en verdraagt.

Vaccinaties en bewijzen

Registratie vaccinaties en QR-code
Als je hier toestemming voor hebt verleend, dan zijn je vaccinatiegegevens gedeeld met het RIVM. Je kunt deze inzien op mijn.rivm.nl/vaccinaties/login. Zijn de gegevens niet terug te zien? Dan is het fijn als je mailt naar vaccineren@dichterbij.nl. Vermeld je voor- en achternaam en geboortedatum.

Vaccinatiegegevens kunnen in de CoronaCheck-app worden omgezet in een QR-code. Met de code krijg je toegang tot evenementen en locaties, waar om een vaccinatiebewijs gevraagd wordt. Ontvang je liever een papieren bewijs? Dan kan je deze aanvragen via coronacheck.nl/print.

Lukt het niet om een QR-code aan te maken? Dan kan je een mail sturen naar vaccineren@dichterbij.nl. Je krijgt dan de QR code als PDF toegestuurd. Om de aanvragen op tijd te verzorgen, ontvangen we de aanvraag graag een week voorafgaand aan de geplande activiteit. Eerder kan natuurlijk ook.

Derde prik cliënten met afweerstoornis
Een vaccinatie werkt bij mensen met een afweerstoornis soms minder goed. Omdat het coronavirus voor hen extra risicovol is, is het juist belangrijk dat zij zich goed laten vaccineren. Bij sommige mensen met een ernstige afweerstoornis zijn twee vaccinaties niet voldoende. Een derde vaccinatie kan de immuniteit dan sterk verbeteren.

Geldt dit voor jou, en ben je onder behandeling van een medisch specialist, dan krijg je een oproep van het ziekenhuis. Heb je een handicap-gebonden problematiek en is de behandeling in het ziekenhuis gestaakt? En denk je dat je in aanmerking komt voor een derde prik? Je begeleiding kan dan contact opnemen met de arts VG-praktijk.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen via de website, onze facebookpagina en de (verwanten)nieuwsbrief.