Naar inhoud
Image00014

Podcast over nieuwe vorm van zorg verlenen bij Dichterbij

Hoe richt je de dagelijkse zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking zo optimaal mogelijk in? Bij Mikado in Horst – een locatie van zorgorganisatie Dichterbij – doen ze het net even anders. De behoeften van cliënten staan centraal en worden vanuit wensen, talenten en mogelijkheden vervuld. Dat levert soms verrassende resultaten op.

“Niet meer elke werkdag met het busje naar de dagbesteding, maar een weekprogramma dat bij jou past”, vertelt regiodirecteur Marcia Adams. In de podcast ‘Mooie Mensen van Dichterbij’ legt ze uit wat een talentenclub is en hoe een week bij Mikado eruitziet.

In de podcast hoor je ook regiebehandelaar Rowan van Ninhuijs. Zij onderzocht wat de behoeften van cliënten zijn. Dat deed ze met zogenaamde ‘droomsessies’.

Image00011

Podcast Mooie Mensen van Dichterbij

Mooie Mensen van Dichterbij is een podcast van Dichterbij over zorgprofessionals die bij Dichterbij werken en ieder op hun eigen manier bijdragen aan een betekenisvol leven voor cliënten met een verstandelijke beperking. Luister ook de andere afleveringen over kwaliteit van leven met een ernstig meervoudige beperking, de inzet van technologie bij zorg op afstand en seksualiteit.