Naar inhoud
Image00007

Podcast over social media gebruik onder jongeren met een LVB

Hoe begeleid je jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het gebruik van social media? Daarover praten zorgprofessionals van Dichterbij Shanice en Judith in deze podcast.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Judith en Shanice werken allebei als begeleider bij Dichterbij. Ze werken voornamelijk met jongeren met een LVB. Een groep die vaak gebruikmaakt van social media. “Dat is leuk, maar brengt ook risico’s met zich mee”, aldus Judith. Samen spreken ze over hun ervaringen en delen ze tips en trics om jongeren met een licht verstandelijke beperking op een goede manier te begeleiding.

Image00005
Image00003

In deze afleving van de podcast Mooie Mensen van Dichterbij hoor je ook Aziez. Hij krijgt begeleiding van Dichterbij en hij heeft een zeer succesvol TikTok-kanaal met meer dan 20 duizend volgers en over de 1 miljoen likes.

Podcast Mooie Mensen van Dichterbij

Mooie Mensen van Dichterbij is een podcast van Dichterbij over zorgprofessionals die bij Dichterbij werken en ieder op hun eigen manier bijdragen aan een betekenisvol leven voor cliënten met een verstandelijke beperking. Luister ook de andere afleveringen over kwaliteit van leven met een ernstig meervoudige beperking, de inzet van technologie bij zorg op afstand en seksualiteit.