Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2583 Gennep 3

Update corona: aanpassing bezoek en activiteiten

Dinsdagavond 3 november kondigde het kabinet – bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown - extra maatregelen aan. Die gingen op 4 november om 22.00 uur in. Dat is voor Dichterbij ook reden om het beleid aan te passen.

De maatregelen gelden 2 weken en moeten de coronacijfers sneller laten dalen. Zo kan overbelasting van personeel in ziekenhuizen worden voorkomen om de kwaliteit van zorg voor alle patiënten te waarborgen. Ook is de hoop dat we op deze manier snel meer vrijheid krijgen in ons dagelijks leven. Je leest de extra maatregelen hier.

Dichterbij heeft het beleid aangepast op de landelijke maatregelen. Dat betekent ook enkele veranderingen in het leven van cliënten, vrijwilligers en verwanten:

  1. Vanwege de strengere maatregelen van het kabinet zijn er voor onze cliënten ook minder mogelijkheden om activiteiten te ondernemen. Dit kan voor iedere cliënt, doelgroep, locatie en regio iets anders betekenen. We bespreken graag samen met de cliënt en verwant wat mogelijk en veilig is. Als het nodig is, dan is er overleg met een manager of regiebehandelaar en/of een AVG-arts. Uiteraard houden we daarbij de richtlijnen vanuit de overheid continu in de gaten.

  2. Op basis van de nieuwe regels mogen er per dag maximaal 2 personen per cliënt op bezoek komen (kinderen onder de 12 jaar tellen daarbij niet mee). Bekijk hier welke regels er verder zijn bij bezoek.

Heb jij ook een vraag? Of is er iets onduidelijk? Hier vind je ons beleid. Je vindt er ook handige informatie over het coronavirus. En hier staan de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel ‘m dan aan de begeleiding op locatie of neem contact op met de FrontOffice via info@dichterbij.nl of bel ons op 088-7540 000.

Accepteer cookies voor chat