Naar inhoud
Oranje voeding

Verhaal van cliënt Rens te lezen in Twinkel Magazine

Het verhaal van cliënt Rens is te lezen in Twinkel Magazine. Het is een mooi voorbeeld van hoe onze werkwijze 'Als je het mij vraagt' werkt.

Als Je Het Mij Vraagt

'Als Je Het Mij Vraagt’ is een waarderend onderzoekende manier van werken. Dat wil zeggen dat onze collega's door intensieve gesprekken met cliënten en hun verwanten leren wat hun wensen, behoeftes en talenten zijn. Vervolgens proberen ze daar met hun eigen talenten zoveel mogelijk op in te spelen. Op die manier werken we persoonsgerichter en kunnen we medewerkers binden en boeien. 

Kok

Horst

Bij de locaties in Horst leidde deze manier van werken tot de oprichting van talentenclubjes en tot een eet- en drinkconcept op maat. Het eet- en drinkconcept gaat verder dan keuzevrijheid. “Het gaat om dieper willen onderzoeken en doorgronden wat de cliënt wil en wat hij of zij fijn vindt”, vertelt collega Linda Joosten in het artikel in Twinkel Magazine.

Rens

De groep waar Rens woont, eet elke dag een maaltijd die door het horecateam is klaargemaakt. Maar Rens at daar nooit van mee. Rens’ moeder kookte thuis voor hem en gaf de maaltijden mee naar de woning. De begeleiding is toen met de moeder van Rens gaan praten om erachter te komen wat en hoe Rens het liefst eet. Claudia, de moeder van Rens, kon dat precies uitleggen: “Rens’ maaltijd bestaat meestal uit aardappelen, vlees of vissticks en wortels of bloemkool”, vertelt ze. “Een oranje of witte maaltijd dus. Verder heeft Rens moeite met grove stukken. Daarom maak ik zijn maaltijden heel fijn. Linda vroeg of ik dat aan de kok wilde uitleggen. Na een paar proefmaaltijden was het precies goed. Rens eet nu voortaan een maaltijd die de kok klaarmaakt volgens mijn recept.”

Twinkels

Twinkels zijn de mooiste voorbeelden van Begeleiding à la carte van Volwaardig leven, een programma van het ministerie van VWS.