Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Zorg, welzijn en onderwijs slaan handen ineen voor baankansen in de regio

De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Om deze kansen optimaal te benutten slaan zorg, welzijn en onderwijs vaker de handen ineen via het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnonderwijs.

Grote vraag naar nieuwe mensen

Pauline Terwijn, voorzitter MooiMaasvallei en Pantein: “Overal in de regio zien we een grote vraag naar goed opgeleide zorg- en welzijnprofessionals. Door de vergrijzing zal dat alleen maar meer worden. Dat biedt goede perspectieven voor leerlingen in onze regio zolang we ook genoeg mensen laten kennis maken met deze werkvelden en we geïnteresseerden goed opleiden. En daarbij helpt het initiatief Sterk Zorg- en Welzijnonderwijs met daarin alle belangrijke vertegenwoordigers.

Goede match is cruciaal

Berita Cornelissen, rector Metameer: “Een goede match tussen onderwijs en werkgevers is cruciaal. Het is belangrijk dat leerlingen de kans krijgen zich te oriënteren op werken in zorg en welzijn zodat ze een keuze maken die bij hen past. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende stageplekken zijn en dat er goede en voldoende begeleiding is. De banen waaruit leerlingen kunnen kiezen zijn talrijk. Allemaal banen met goede toekomstperspectieven en die maatschappelijk ook nog eens van groot belang zijn.”

Versnellen in de regio

De initiatiefnemers van Sterk Zorg- en Welzijnonderwijs, zijn blij met deze nieuwe stap. Cecile Stallenberg, lid van de raad van bestuur van Dichterbij: “De gezamenlijke kijk op de toekomst zorgt ervoor dat mooie initiatieven en samenwerkingsmogelijkheden sneller tot stand komen. En we waarborgen dat het potentieel van leerlingen in onze wijde regio tot bloei komt. Dat is goed voor de professional maar ook waardevol voor iedereen die op enig moment zorg of ondersteuning nodig heeft”.

Vacatures

Bekijk alle vacatures bij Dichterbij

Aangesloten organisaties

De volgende organisaties vormen samen dit initiatief: Dichterbij, GGZ Oost-Brabant, Sint Anna, Sociom, Pantein, BrabantZorg, Elzendaalcollege, Metameer, Merletcollege, Koning Willem I college, Synthese, Pro College Boxmeer, de Korenaer, ROC Nijmegen (locatie Boxmeer) & ROC Gilde opleidingen en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.