Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Weten wat er speelt

Actueel - 553 - Ottersum

Dichterbij bereidt zich voor op de coronavaccinatie

In de afgelopen twee weken hebben wij te maken gehad met wijzingen in beleid en vaccinatiestrategie. Volgens de laatste informatie van de overheid krijgen instellingen binnen de gehandicaptenzorg waarschijnlijk vanaf 25 januari de beschikking over het BioNTech/Pfizer vaccin. Of Dichterbij de vaccins dan ook direct krijgt voor álle cliënten die toestemming hebben gegeven, is nog onduidelijk. Duidelijk mag zijn dat wij ons voorbereiden op 25 januari als startdatum. Begin volgende week ontvangen cliënten en wettelijk vertegenwoordigers een brief met meer informatie over het vaccineren.

Met wie gaan we starten?

De vaccinatievolgorde in Nederland wijzigt regelmatig. De laatste informatie is nu dat de overheid heeft bepaald dat als eersten de cliënten van 18 jaar en ouder, die in zorg zijn en een zorgindicatie mét behandeling hebben, worden gevaccineerd. De andere cliënten boven de 18 jaar krijgen het vaccin via hun eigen huisarts aangeboden. Wil je meer weten? Op de website vind je alle belangrijke informatie terug.

VGN organiseert webinar over coronavaccinatie

Ouders, verwanten en mensen met een beperking hebben nog veel vragen over de coronavaccinatie. Daarom organiseert de VGN in samenwerking met KansPlus en de LFB een webinar op dinsdag 19 januari van 10.30-12.00 uur. Dagvoorzitter Gijs Wanders zal de bijeenkomst leiden.
Heb je vragen, wil je je aanmelden of wil je meer weten? Ga naar de website van de VGN.
Ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen? Geen probleem: de webinars worden opgenomen en kunnen op een later moment teruggekeken worden.

Vragen en antwoorden voor cliënten en verwanten

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn. Veelgestelde vragen vind je op deze website. Op basis van nieuwe informatie en inzichten wijzigen de antwoorden soms. Goed om dus regelmatig even te kijken. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Stuur dan een mail naar vaccineren@dichterbij.nl.

Chat met ons