Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Weten wat er speelt

Actueel - 553 - Ottersum

Hartverwarmende acties in de spotlights #WijZijnDichterbij

De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Juist in deze onzekere tijd ontstaan er veel mooie initiatieven. Voor cliënten, voor hun familie en vrienden en voor zorgmedewerkers. Op deze pagina verzamelen we al die initiatieven. We geven positiviteit een podium, waarderen elkaar en zijn trots op elkaar, want #WijZijnDichterbij en #WijZijnSTEVIG!

Bewoners Oss zijn de eikenprocessierups te snel af

Maandag 6 april - 12.28 uur | Vorig jaar was Nederland in de ban van de eikenprocessierups. Door het mooie lenteweer is de kans groot dat dit weer gaat gebeuren, maar daar willen de bewoners van Oss een stokje voor steken. Medewerker Tamara van Oss heeft in samenwerking met Daan Coaching een mooie activiteit bedacht: het maken van vogelhuisjes! De koolmees is de natuurlijke vijand van de rups. Dus de vogelhuisjes zijn een mooie ondersteuning. Een super leuke activiteit nu de dagbestedingsactiviteiten zijn vervallen door het coronavirus. En ook nog eens een vrolijke aanblik voor Oss, want de huisjes komen overal in de gemeente te hangen!

Ken jij nog iemand die spijkers, schroeven of hout over heeft? Neem dan contact op met t.vanoss@dichterbij.nl of info@daan-coaching.nl. Alle materialen zijn welkom!

#WijZijnDichterbij #eikenprocessierups #koolmeesjes #vogelhuisjes #activiteit

oie_v7EEY4GsYmef.jpg

Wijze les: probeer het positieve te zien!

Maandag 6 april - 12.15 uur | Zorgmedewerker Monic van der Heijden vertelt op de website van Mooi Schijndel openhartig over hoe zij haar (werk)dagen ervaart tijdens de coronacrisis. Benieuwd? Lees haar positieve wijze les op: https://mooischijndel.nl/nieuws/7937/47536/probeer-het-positieve-te-zien

#WijZijnDichterbij #zorgmedewerkeraanhetwoord #column #hartonderderiem

mail-box-3106491_19201.jpg

De vrijetijdsbox om verveling tegen te gaan

Zondag 5 april - 17. 55 uur | Nu de dagbestedingen (grotendeels) gesloten zijn, er geen bezoek meer langs mag komen en we niet weten hoelang de coronacrisis nog gaat duren is de kans op verveling groter. Om de verveling tegen te gaan, hebben cliënten en collega’s van dagbesteding Het Kruispunt van STEVIG een creatieve oplossing bedacht: de vrijetijdsbox. De box wordt iedere week gevuld met allerlei leuke activiteiten die je kunt doen in je vrije tijd. Van knutselen en bakken tot aan samen een spel spelen. Ook zit er in iedere box een notitieboekje waar je ideeën kunt opschrijven voor de volgende box. Wat een creatieve oplossing!

#WijZijnDichterbij #activiteiten #creatief

Devrijetijdbox.jpg

Een liefdevolle verrassing

Zondag 5 april - 17.45 uur | Onze cliënt Jeroen uit Venray heeft sinds januari dit jaar een liefdevolle relatie met zijn vriendin Susanne. Helaas kunnen ze elkaar vanwege de coronacrisis niet zien en missen ze elkaar ontzettend. Daarom heeft vriendin Susanne een verrassing georganiseerd. En wat voor een! Met hulp van het programma Kassa van BNNVARA krijgt Jeroen de verrassing van zijn leven. Wat een liefdevolle verrassing!

Bekijk het fragment terug (vanaf minuut 42:45)

https://www.npostart.nl/kassa/28-03-2020/BV_101396132?utm_medium=refferal&utm_source=tvblik

#WijZijnDichterbij #hartverwarmend #liefde

Afbeelding-een-liefdevolle-verrassing.png

Overspoeld met kaartjes

Zaterdag 4 april - 10.45 uur | De jonge bewoners van locatie de Beukendreef in Heeswijk-Dinther worden sinds vorige week zaterdag overspoeld met heel veel kaartjes. De kinderen en jongeren van Beukendreef kunnen van vanwege de coronamaatregelen niet naar hun ouders. Het team kwam met het idee om de bewoners op te vrolijken met kaartjes en plaatste een oproep op Facebook.

En dat had effect! Iedere dag stromen de kaartjes binnen. Kaartjes van familie, vrienden maar ook van onbekende uit diverse delen van het land. Alle kaartjes worden gezamenlijk, onder het genot van een kopje thee, bekeken. Als bedankje sturen ze ook een zelfgemaakt kaartje terug. Wat een hartverwarmende actie!

#WijZijnDichterbij #liefdevollekaartjes #hartverwarmend

Kaartjes.jpg

Brood van bakkerij Op de Beek

Zaterdag 4 april - 10.30 uur | Bij dagbesteding bakkerij Op de Beek in Panningen bakken ze normaal gesproken heerlijke broden, koekjes en vlaaien. Door het coronavirus is de bakkerij nu helaas gesloten. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt om zo veel mogelijk woningen en voorzieningen van Dichterbij van brood te voorzien. Bedrijfsleider Jos legt dat uit in onderstaand filmpje. Goed bezig daar in Panningen!

#WijZijnDichterbij #hardewerkers #bakkerij

Spandoek voor toppers Dichterbij

Vrijdag 3 april - 10.35 uur | De medewerkers van de woningen aan de Stiemensweg in Gennep worden sinds woensdag welkom geheten met dit prachtige spandoek. Het is gemaakt door de kinderen van collega Debbie Thomassen. En omdat het spandoek direct aan de Stiemensweg hangt, waar veel verkeer voorbij komt, ziet iedereen dat er echte toppers in de zorg bij Dichterbij werken.

Thijs en Lars, jullie zijn zelf ook toppers! Bedankt voor het mooie spandoek.

#WijZijnDichterbij #Toppers #spandoek #hartonderderiem

Spandoek-kinderen-debbie-Thomassen.jpg

Een muzikale oppepper

Donderdag 2 april - 10.59 uur | Om wat vrolijkheid te brengen in deze lastige periode, heeft Chris van Heesch van Feestmee.com het initiatief genomen om met zijn muziekbus een tour te maken langs diverse woonzorgcentra in de regio. Ook de bewoners van Dichterbij in Veghel en De Beemden in Sint Michielsgestel konden vanachter hun raam genieten van populaire en vrolijke deuntjes. Wat een mooi initiatief!

#WijZijnDichterbij #muziekbus #opvrolijken

Muziekbus-aangepast.jpg

Yoga voor iedereen

Donderdag 2 april - 10.56 uur | Aandacht voor je geest, je gevoel én je lichaam. Zeker nu, tijdens de coronacrisis, is dat erg belangrijk. Medewerker Linda Landsta – van Sark is naast begeleider bij Dichterbij ook yogadocent bij NineMinMax. Ze maakte deze yoga les met toegankelijke oefeningen om je immuumsysteem te versterken. De les is geschikt voor iedereen!

Doe ook mee! Bekijk de yoga les hieronder.

#WijZijnDichterbij #yoga #geestgevoellichaam #goedinjevel

Beschermengeltjes voor inwoners Sint-Oedenrode

Woensdag 1 april - 15.32 uur | Ook de bewoners van Dichterbij in Sint-Oedenrode zetten hun beste beentje voor in deze moeilijke tijd. Doordat ze niet meer naar hun dagbesteding mogen bij Meerschot, de kinderboerderij of ander werk, hebben ze samen met de begeleiders een leuke knutselactiviteit bedacht. Special voor buurtbewoners, familie, vrienden, Odendael en andere bewoners van Sint-Oedenrode hebben ze beschermengeltjes gemaakt. ‘Wij wensen jullie een beschermende tijd toe!’ is hun boodschap. Wat een mooi initiatief!

#WijZijnDichterbij #beschermengeltjes #hartonderderiem

Berschermengeltjes-2.jpgBeschermengeltje-1.jpgBeschermengeltje-3.jpg

Veiligheid op één bij opleiden centralisten

Woensdag 1 april - 15.29 uur | We doen er alles aan om de vragen, die komen van de zorglocaties, tijdig te kunnen blijven beantwoorden. Zodat de cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Om bij verhoogde uitval van medewerkers in het bestaande team het werk op te kunnen vangen, leiden we nu 10 extra centralisten op. Zij kunnen achter de geplaatste glazenplaat veilig meekijken met een ervaren centralist. De 10 nieuwe centralisten zijn medewerkers van Dichterbij.

#WijZijnDichterbij #WijZijnSTEVIG #samensterk #corona

oie_uIwLmMpY3Zpd.jpg

Schoonmaken met Frencis

Dinsdag 31 maart - 15.51 uur | De dagbestedingslocaties zijn door het coronavirus gesloten. Sommige cliënten missen de dagbesteding wel heel erg, zoals Frencis. Zij maakt normaal gesproken schoon op de Zwerfheide in Gennep, maar is nu een hele fijne kracht thuis. Haar huisgenoten zijn super blij met haar. Wat een motivatie!

#WijZijnDichterbij #schoonmaken #topper

Medewerker Janine Hermkens op de radio

Dinsdag 31 maart - 15.30 uur | Afgelopen zaterdag werd medewerker Janine Hermkens live geïnterviewd door het regionale radioprogramma Café Reindonk. Als zorgmedewerker werd ze door presentator Paul Knorr in het zonnetje gezet. Zo heeft ze een heerlijke taart toegestuurd gekregen, die ze samen met haar collega's en cliënten kan delen.

Benieuwd naar haar interview? Luister hem terug via https://bit.ly/2UOtZgS (tijdstip: 11.45 uur).

#WijZijnDichterbij #radio #debuut #inhetzonnetje #trots

Omroep-Reindonk.jpg

Bezinningsruimte bij De Ziep

Maandag 30 maart - 16.13 uur | Een kaarsje opsteken, een foto van een familielid ophangen of rustgevende muziek luisteren. Bij De Ziep in Ottersum hebben ze daar een bezinningsruimte voor ingericht. Juist in deze tijd is het belangrijk om stil te staan bij de minder mooie kanten van het leven. Een luisterend oor of gewoon even samen stil zijn kan enorm helpen. Wat doe jij om tot rust te komen in deze moeilijke periode?

#WijZijnDichterbij #bezinning #voorelkaar #coronavirus

Bekijk hieronder een filmpje van de bezinningsruimte bij De Ziep:

Radio Beeldkracht, pure entertainment!

Maandag 30 maart - 16.02 uur | Wil je een verzoekplaatje aanvragen, luisteren naar lekkere muziek of weten hoe anderen hun tijd doorbrengen in deze hectische en onzekere tijd? Luister dan iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur live naar radio Beeldkracht. Pure entertainment voor iedereen!

Je kunt meeluisteren via www.beeldkrachtuden.nl door op de link radio te klikken.

Plaatje aanvragen? Geef het door aan Beeldkracht Uden via:
beeldkracht@dichterbij.nl / 06-29239289

 #WijzijnDichterbij #beeldkracht #entertainment

IMG_0802-3.JPG

Logopediste maakt hartverwarmend nummer 'Gescheiden door het vensterglas'

Zondag 29 maart - 11.48 uur | Babs Hilliger is naast logopediste bij Dichterbij ook zangcoach. In het lied ‘Gescheiden door het vensterglas’ zingt ze over de heftige periode waar we met z’n allen in zitten. Een diepe buiging maakt ze voor de zorg. Wij maken een diepe buiging voor haar talent!

Bijzonder raamconcert van Jofri Boekschooten in Velp en Grave

Zondag 29 maart - 10.43 uur | Afgelopen donderdag bracht Jofri Boekschooten een bezoekje aan locaties in Velp en Grave. Hij gaf daar op tien woningen een geweldig raamconcert. Het was mooi om te zien hoe iedereen daar op zijn eigen manier op reageert: zingend, dansend of genietend vanuit de woon- of slaapkamer.

Een bijzonder mooie middag voor de cliënten in deze lastige periode!

L1-presentator als held onthaald bij Dichterbij

Zaterdag 28 maart - 13.25 uur | Waar presentator Bas van der Zwaan van L1mburg dacht dat hij een aantal corona helden in het zonnetje ging zetten, werd hij zelf onthaald als held. Bas, namens je vele fans, bedankt voor je hart onder de riem. Samen houden we de vrolijkheid erin, want #WijZijnDichterbij!

#WijZijnDichterbij #coronahelden #Óngerwaeg #bloemetjevanbas #hartonderderiem #vooriedereendiehetnodigheeft

Bekijk het item van L1mburg hier: https://www.facebook.com/L1mburg/videos/2608346522766966/

Foto-L1.png

Tóch op tijd boodschappen op herstelplek in Oss

Zaterdag 28 maart - 12.45 uur | Op onze nieuwe tijdelijke herstelplek in Oss stond deze week alles in het teken om de locatie voor te bereiden op de opvang van cliënten die in deze periode extra zorg nodig hebben. Het was daarom niet handig dat het even niet lukte om de boodschappen voor de locatie online te bestellen.

Gisteren kwam er een spontaan telefoontje van de supermarkt! Ze hadden geregeld dat onze locatie tussen 10:00 en 12:00 uur de gelegenheid kreeg om de boodschappen te bestellen. En…de boodschappen werden niet veel later geleverd. Wat fijn dat de supermarkt hier zelf het initiatief nam om ervoor te zorgen dat onze cliënten eten en drinken hebben. Een hartverwarmende actie!

Jumbo.jpg

Dagbesteding Boskant: 'Cliënten we missen jullie!'

Vrijdag 27 maart 2020 - 14.43 uur | Bij Dagbesteding Boskant worden de cliënten gemist, dat hebben de medewerkers samen mooi weten te verbeelden!

Boskant.jpg

Openluchtconcerten voor cliënten van Dichterbij

Vrijdag 27 maart 2020 - 14.33 uur | In deze bijzondere tijd worden er soms toch zo'n mooie dingen bedacht! De komende periode vinden er op een aantal locaties openluchtconcerten plaats. Aanstaande zondag verzorgt Karine Brahim-Knaapen (begeleidster dagbesteding) openluchtconcerten bij zorgwoningen in Horst. Ook Stichting Erato doet mee: zij gaan aanstaande maandag een locatie in Milsbeek van mooie muziek voorzien en doen dat volgend weekend in Horst. Uiteraard allemaal op gepaste afstand en rekening houdende met de maatregelen. Daar word je toch blij van!

formfieldFileThumbnail.jpg

Gratis pannenkoeken voor bewoners!

Donderdag 26 maart 2020 - 15.36 uur | Door de tijdelijke sluiting van Grand Café Open in het hoofdkantoor van Dichterbij in Gennep hadden de medewerkers maar liefst 180 eieren over. Kok Robert stroopte vandaag zijn mouwen op en bakte er ruim 200 pannenkoeken van. Die werden opgehaald door begeleiders zodat bewoners en medewerkers op de locaties in de buurt lekker verwend werden. Go
pannenkoekenbakker Robert!


IMG_1844

De Ronde Tafel Limburg zet Dichterbij in de bloemetjes

Woensdag 25 maart 2020 - 14.08 uur | De Ronde Tafel Limburg heeft op verschillende locaties bloemen laten bezorgen voor onze medewerkers. Op de foto’s zie je de bloemen op onze locaties in Oostrum (STEVIG) en Horst. Wat een mooi en kleurrijk gebaar!

Bloemen Bloemen2

Wauw! Prachtig gebaar in Velp

Woensdag 25 maart - 11.33 uur | Wat mooi om te zien! Op onze locatie in Velp hebben ouders een spandoek opgehangen om onze kanjers en de kids een hart onder de riem te steken!

Foto spandoek

Bijtjes voor buiten: leuke dagbesteding

Maandag 23 maart – 17.08 uur | Cliënten op de Boomheide 6 en 8 in Gennep hebben hun dag goed besteed! Zij maakte deze prachtige bijtjes voor in de tuin! Nathalie Slegers maakte deze mooie plaatjes.

Bij.jpg

Chat met ons