Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Weten wat er speelt

Actueel - 553 - Ottersum

Liveblog: coronavirus

Blijf hier op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het coronavirus voor Dichterbij & STEVIG.

22 januari | Regels bezoek veranderen bij Dichterbij (nog) niet
Het kabinet heeft woensdag het advies voor bezoek aangescherpt: ontvang maximaal 1 persoon per dag en ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek. Wij wachten het advies van de VGN hierover af. Tot die tijd blijven de bezoekregels zoals ze nu zijn: een cliënt mag iedere dag 2 bezoekers ontvangen.

21 januari | Vaccinatie cliënten
Gisteren hebben wij te horen gekregen dat de levering van de Pfizer/BioNTech vaccins helaas met een aantal dagen vertraagd is. In plaats van maandag 25 januari worden de vaccins maandag 1 februari geleverd. Dat betekent dus dat wij ook pas op 1 februari kunnen starten met het vaccineren van cliënten waarvoor wij toestemming hebben ontvangen.

Ondanks de tegenvaller, zien wij ook het voordeel dat we meer tijd en ruimte krijgen om zaken nog zorgvuldiger met elkaar te organiseren.

Alle direct betrokkenen hebben we inmiddels op de hoogte gesteld of krijgen een dezer dagen een bericht. Heb je nog vragen over vaccineren tegen corona? Kijk dan hier.

21 januari | Avondklok
Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok. Tussen 21.00 en 04.30 uur mag je alleen naar buiten als het echt nodig is. In dat geval moet je beschikken over een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ en in sommige gevallen ook een werkgeversverklaring. Indien nodig, wordt dit door Dichterbij voor je geregeld.

Chat met ons