Naar inhoud

Als je het Diana vraagt

Header 14 2000x550px

Diana

Iedere donderdag gaat Diana samen met andere cliënten van Dichterbij naar ROC de Leijgraaf. Ze doet daar spelletjes en andere activiteiten én werkt er in de keuken. “Ik leer hier veel."

”Diana is lekker aan het werk. Werkschort voor, verpakkingsdoosjes en stickers voor haar neus. Ze kijkt geconcentreerd. Handig haalt ze het blauwe stickertje van het vel en plakt dat op een doosje. En zo doet ze nog meer: schorten en handdoeken opvouwen, theezakjes netjes in het doosje doen. Ze vindt het leuk werk. En ze doet het goed. Daarom mag ze binnenkort misschien meer doen in de keuken. Gaat ze helpen koken? “Nee”, lacht ze. “Laat me maar even lekker dit doen.”

Samenwijs Diana AJHMV

Leren

“Op maandag en dinsdag maak ik in een bejaardenhuis de kamers van bewoners schoon”, vertelt Diana. “Ik houd van variatie, dus ik blij met het werk op school. Schoonmaken is steeds het hetzelfde, hier leer ik steeds nieuwe dingen.” Dat wil ze graag, maar ze vindt dat ook spannend. Omdat het onbekend is. “Nieuwe dingen hebben bij mij tijd nodig. Ik leer hier dat het mee kan vallen als je iets nieuws probeert. Dat helpt me verder in mijn dagelijkse leven. Ik durf nu eerder dingen te vragen.”

Goed zo, Diana! Je bent lekker bezig.

Samenwijs Diana AJHMV
Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten. Volg ons ook op onze populaire facebookpagina.

Chat met ons