Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Als je het Gustavo vraagt

16736 - Ottersum portret

Gustavo

Gustavo is een jongeman die van alles wil, maar het zelf niet voor elkaar krijgt. Op de plek waar hij woonde voordat hij naar Dichterbij kwam, kreeg hij niet de hulp die hij nodig had. Daardoor deden zich regelmatig escalaties voor tussen hem en zijn hulpverleners. Met als gevolg dat hij op het laatst 23 uur per dag alleen op zijn kamer zat.

16736 - Gennep (4) - vierkant

Zijn leven veranderde op slag toen Gustavo bij de Doorstroom in Gennep kon komen wonen. Wat gebeurd was, was gebeurd: hier kon hij met een schone lei beginnen. Wat hem lange tijd niet gevraagd was, werd hier meteen besproken: Wie ben je? Waar word je blij van? Wat vind je belangrijk? Door ‘Als Je Het Mij Vraagt’ werd duidelijk wat Gustavo in het leven wil en welke zorg en ondersteuning hij hierbij nodig heeft.

16736 - Gennep (7)

De begeleiders van Gustavo hebben hun expertise, vertrouwen en doorzettingsvermogen ingezet om Gustavo écht te leren kennen; om erachter te komen wie hij is, waar hij goed in is en ook wat hij vanwege zijn beperking niet of niet goed kan. Van zijn moeder hoorden zij welke hobby’s Gustavo heeft; daar kan hij zich nu weer heerlijk in uitleven. Computeren, treinen, auto's en vele andere fascinaties waar Gustavo meestal van kortere duur intensief van kan genieten.

Gustavo geniet van het vertrouwen dat hij krijgt en van het contact met de andere bewoners en de medewerkers. Al na twee maanden hervond hij zijn rust; escalaties doen zich nauwelijks nog voor. Zijn wereld wordt steeds een beetje groter: hij doet boodschappen, drinkt af en toe een drankje op het terras en gaat mee naar de stad om nieuwe kleren uit te zoeken. Hij doet mee en hoort erbij. Alledaags geluk!

Bekijk ook eens de verhalen van Elly, Theo, Rob en Rick!

Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten. Volg ons ook op onze populaire facebookpagina.

Accepteer cookies voor chat