Naar inhoud

Als je het Henk vraagt

Arcen Gps E Health 2000X570

Henk

Henk drukt op de knop en weg is hij

Henk woont bij Dichterbij in Arcen. Hij gaat graag naar buiten. Een rondje door het dorp rijden of op bezoek bij zijn broer. Met een automatische deuropener en gps-tracker kan hij het allemaal zelf.

Henk houdt van auto’s. Op zijn kamer heeft hij een indrukwekkende verzameling van honderden, misschien wel duizenden exemplaren. Personenauto’s, busjes, vrachtwagens. Zelf zit hij ook graag aan het stuur, heeft hij regie. Hij is dan ook blij met zijn elektrische rolstoel; daarmee manoeuvreert hij handig door de kleinste deuropening. Alleen die voordeur, dat was lastig. En op straat is hij ook wel eens stil komen te staan. Omdat Henk moeilijker te verstaan is voor buitenstaanders, was ook dat lastig; hij kon moeilijk hulp vragen. Dit was voor Henk, maar ook voor zijn familie en begeleiders, een onprettig gevoel.

Arcen Gps E Health

Mooie oplossingen

Zijn begeleiders kwamen voor beide problemen met een oplossing. Allereerst de buitendeur. Die kan Henk nu zelf openmaken met een handige knop op het tafelblad van zijn rolstoel. ‘Open’, staat erop. Als hij daarop drukt, zwaait de voordeur automatisch open. Handig, hij kan nu zelf naar buiten en naar binnen. De oplossing voor het vragen om hulp werd gevonden in een gps-tracker. Dat is een klein apparaatje in druppelvorm. Henk heeft dat om zijn hals hangen. Heeft hij hulp nodig, dan drukt hij op de knop en maakt hij contact met een begeleider. Hij kan dan vertellen wat er aan de hand is en de begeleider kan via de gps zien waar Henk is.

Iedereen blij

De gps-tracker vergroot de veiligheid. Henk kan nu altijd alarm slaan wanneer het nodig is zodat begeleiding of familie hem kan helpen. Iedereen is dan ook blij met de oplossingen. De familie, begeleiders en vooral Henk zelf. Hij kan er immers weer lekker zelfstandig op uit!

Ontdek wat e-health voor jou kan betekenen

Logo Als je het mij vraagt

'Als je het mij vraagt' is de manier waarop medewerkers van Dichterbij jou leren kennen. Om erachter te komen wat jij wilt. Dat merk je doordat we naar je luisteren en met jou praten. Ook met de mensen die bij jou horen, zoals je familie. Zo kunnen we jou nog beter helpen met een fijn leven. Lees meer over onze werkwijze 'Als je het mij vraagt'. En laat je inspireren door de verhalen van andere cliënten. Volg ons ook op onze populaire facebookpagina.

Chat met ons