Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer

Mischa bedenkt zelf een activiteit in deze bijzondere tijd

8426

Mischa

Normaal gesproken is het overdag hartstikke rustig op de Burgemeester Woltersstraat in Gennep. Maar nu even niet. Want de bewoners zijn thuis en lekker actief bezig. Mischa is blij dat er een dagprogramma is. “De begeleiders zijn kanjers!”

Verreweg de meeste cliënten gaan door het coronavirus niet meer naar hun werk of dagbesteding. Maar uitslapen en de hele dag voor tv hangen? Niks daarvan! “Om half tien ’s morgens is iedereen gewassen en fris aangetrokken voor de dag”, vertelt begeleider Anouk Rutten. “In de ochtend gaan we lekker in en om het huis aan de slag. Iedere bewoner krijgt een taak. Stofzuigen, poetsen, de tuin schoffelen. Samen zijn we lekker actief bezig. We stimuleren cliënten ook om iedere dag op de hometrainer te fietsen of een wandeling te maken. Ze zijn gewend om fysiek bezig te zijn.”

Cupcakes bakken

Na de gezamenlijke lunch staat er ’s middags een activiteit op het programma. Anouk: “Samen met de bewoners hebben we een programma gemaakt. We hebben al een winterbarbecue gehad, flessenvoetbal gespeeld en cupcakes gebakken. En we gaan nog meer doen, zo houden we een sjoel- en dartcompetitie, een discoparty en high tea.” Voor verwanten maakt het team iedere week een overzicht met foto’s en tekstjes van wat ze gedaan hebben. “Cliënten en verwanten videobellen ook veel met elkaar. En voor jarige verwanten maken we een filmpje of regelen we een raamvisite.”

Speurtocht

Gisteren liepen de cliënten een speurtocht, vertelt Mischa. “Onderweg moesten we opdrachten doen. Zoals een minuut sporten, van de dijk afrollen en een mop op de stoep schrijven. Het was hartstikke leuk.” Zelf heeft hij ook een activiteit bedacht: oud-Hollandse spelen. “Die gaan we deze week nog doen.”

Creatieve begeleiders

Mischa werkt normaal met veel plezier bij Intos. Maar omdat hij tot de risicogroep behoort –hij heeft diabetes- is besloten dat hij 3 weken thuis blijft. “Met alle activiteiten is dat goed te doen”, vindt hij. Een paar dagen was het minder: hij kreeg klachten –verkouden, hoesten- en moest op zijn kamer blijven. Mischa: “Dat was niet leuk. Maar ook toen wisten de begeleiders me bij alles te betrekken. Ze zijn heel creatief. Ik lunchte op mijn kamer, maar was via beeldbellen wel bij de gezamenlijke lunch. En toen ze beneden cupcakes gingen versieren, heb ik op mijn kamer cupcakes versierd. Zo kon ik toch meedoen. Het zijn kanjers, onze begeleiders!” Gelukkig is Mischa weer helemaal beter en kan hij weer aan alles meedoen. Te beginnen met de oud-Hollandse spelen. Hij heeft er zin in!

Chat met ons