Naar inhoud

'Als je het mij vraagt'

Truus Uden Dichterbij Gps 2000X570

Truus

Truus blijft wandelen, dankzij de gps-tracker

Truus uit Uden is de afgelopen tijd een paar keer gevallen tijdens een wandeltocht. Nu loopt ze altijd met een gps-tracker. Een veilig gevoel voor haarzelf, haar familie en de begeleiders.

Truus (74 jaar) wandelt veel. Iedere dag. Van ’s morgens tot ’s avonds. Door Uden. Iedereen kent haar. Tijdens haar wandeling pauzeert ze bij vriendinnen om lekker te koffieleuten of te lunchen. Wandelen is haar lust en haar leven. Weer of geen weer. Als het 30 graden is, moeten haar begeleiders haar afremmen: doe een beetje rustig. Maar, zegt Truus, “wandelen is goed voor me. Het is gezond.”

Gevallen

Truus wandelt het liefst alleen. Laatst was ze een paar keer gevallen. Omdat ze een beetje grieperig was. En omdat het niet lekker ging met haar suikerspiegel; Truus heeft namelijk diabetes. Gelukkig was er steeds iemand snel bij. Maar toch: familie en begeleiders maakten zich zorgen. Wat als Truus valt en er is niemand in de buurt? Dvc’er Alet van Dommelen kwam met een oplossing: een gps-tracker. Een kleine knop in de vorm van een druppel die je aan een touwtje om je nek kunt hangen. Truus vond het wel wat. Ze is altijd in voor nieuwigheidjes. Ziet ze iets op tv, dan wil ze het hebben. Dus die gps-tracker: laat maar komen, zei ze.

Truus Dichterbij Uden GPS

Veilig

Truus heeft de gps-tracker nu altijd om als ze de deur uitgaat. Valt ze of heeft ze hulp nodig, dan drukt ze op de knop. Samen met de begeleiders heeft ze dat geoefend, dat ging perfect. Als Truus op de knop drukt, gaat in haar woning de telefoon. Daar is altijd iemand. Ze kan dan vertellen wat er gebeurd is. En waar ze is. Weet ze dat niet, dan kan de begeleider dat door de gps op de computer zien. Zo zijn ze snel bij haar. Dat geeft een veilig gevoel. Voor iedereen.

Gps-tracker

De gps-tracker is een van de vele toepassingen die cliënten dagelijks gebruiken om het leven vrijer, veiliger, gezonder en leuker te maken. Nieuwsgierig of er toepassingen zijn die jou kunnen helpen? Bekijk de mogelijkheden.

Logo Als je het mij vraagt
 • Rick
  Rick
 • Theo
  Theo
 • Gustavo
  Gustavo
 • Rob
  Rob
 • Doortje
  Doortje