Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

Coronavirus

Actuele ontwikkelingen en maatregelen

De ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus volgen elkaar snel op. ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’, is ook de centrale boodschap vanuit de Rijksoverheid.

Ook bij Dichterbij is de impact ontzettend groot. We begrijpen allemaal de zorgen over je familielid, je vriend of vriendin of je collega. Dit zijn heftige tijden voor ons allemaal. Het coronavirus is een risico voor iedereen, in het bijzonder voor kwetsbare mensen. Ondanks alle maatregelen maken de medewerkers van Dichterbij er zoveel mogelijk een betekenisvolle dag van voor cliënten, terwijl de zorg en begeleiding doorgaat. Maatregelen kunnen aangepast worden als de situatie en de richtlijnen van de overheid er om vragen. De informatie op deze pagina is actueel. Wil je weten wat de laatste veranderingen zijn? Kijk dan bij Tijdlijn maatregelen en updates. Op veel algemene vragen over het coronavirus vind je antwoorden op de site van het RIVM.

Versoepeling van maatregelen
Op 19 mei heeft premier Rutte in een persconferentie uitgelegd hoe de routekaart er de komende maanden uit ziet voor het versoepelen van de maatregelen tegen het coronavirus. Dichterbij heeft een eigen routekaart ontwikkeld. Hierin wordt duidelijkheid gegeven over de versoepeling van coronamaatregelen binnen Dichterbij.
Wij hebben de routekaart voor de gehandicaptenzorg van het kabinet, in afstemming met de VGN, bij de vorming van onze eigen routekaart gebruikt. Bij de versoepeling van de maatregelen zoeken we naar een juiste balans tussen gezondheid en veiligheid van cliënten, verwanten en medewerkers, sociaal-emotioneel welzijn van cliënten en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat het coronavirus onder controle blijft. Daarom versoepelen we stapsgewijs. Het is belangrijk dat we samen alert blijven, want helaas is het virus nog niet verdwenen. In het geval van nieuwe besmettingen met het coronavirus, kunnen maatregelen (al dan niet lokaal) weer aangescherpt worden.
Meer informatie over onze routekaart staat op deze pagina.

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen voor Dichterbij staan bij ‘wat betekent dit voor jou?’ Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via 088-754 0000 of stuur een bericht via info@dichterbij.nl.

#WijZijnDichterbij

Mooie en hartverwarmende initiatieven
Lees meer

Prikbord

Laat jij een mooie boodschap achter?
Lees meer

Een fijne dag

Wat doe je als je de hele dag thuis bent?
Lees meer

#WijZijnDichterbij

De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Ook in de gehandicaptenzorg. Maar we steken elkaar een hart onder de riem. We doen het samen, want #WijZijnDichterbij.

Ode aan jou

 • ‘Een tekening als bedankje en ik kan mijn geluk niet op’
  ‘Een tekening als bedankje en ik kan mijn geluk niet op’

  Roel Verheggen (48) is muzikant. Door het coronavirus had hij tijdelijk geen werk en ging hij als begeleider bij Dichterbij aan de slag. “Vroeger wilde ik óf bejaardenverzorger worden óf fluitist. Het werd de muziek. Ik ben dirigent en regisseur van grote muziekprojecten, maar door de coronacrisis was mijn agenda in een klap zo goed als leeg. Wat nu? Stilzitten is niets voor mij. Dus toen riep mijn zus, die al 25 jaar als begeleider bij Dichterbij werkt: ‘Bel Dichterbij, ik weet zeker dat ze je kunnen gebruiken'."

 • ‘De tandem staat klaar, ik kan niet wachten’
  ‘De tandem staat klaar, ik kan niet wachten’

  Will Passier (71) is fanatiek vrijwilliger bij Dichterbij: “Bijna drie maanden, zo lang duurt deze situatie nu al. Ik mis de bewoners van Dichterbij vreselijk. Normaal gesproken ben ik meerdere keren per week met ze in de weer. Nu kan ik ze niet bezoeken en kunnen we er niet op uit.

 • 'Juist als cliënten ziek zijn, wil je er voor hen zijn'
  'Juist als cliënten ziek zijn, wil je er voor hen zijn'

  Leonie Bruisten (24), student verpleegkunde en woonbegeleider bij Dichterbij: “Op een maandag eind maart werd een van onze elf bewoners ziek. Hij werd getest: corona. Een paar dagen later vermoedden we het virus bij nog drie anderen. Zij gingen op hun kamer in quarantaine, wat voor hen en hun huisgenoten erg lastig was."

Lees meer

Chat met ons