Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

Coronavirus

Actuele ontwikkelingen en maatregelen

Het coronavirus is een risico voor iedereen, vooral als je kwetsbaar bent. We begrijpen dat je je zorgen maakt. Ondanks alle maatregelen willen we ook in deze tijd bijdragen aan een betekenisvolle dag. We bieden maatwerk en kijken naar jouw behoeften terwijl we de balans zoeken tussen ieders gezondheid, veiligheid en welzijn.

Ons beleid wordt aangepast als dat nodig is. De informatie op deze pagina is actueel. Op veel algemene vragen over het coronavirus vind je antwoorden op de site van het RIVM.

Versoepeling van maatregelen

Dichterbij heeft een eigen routekaart gemaakt. Hierin staat wanneer we welke coronamaatregelen willen versoepelen. Daarbij zoeken we naar een juiste balans tussen gezondheid, veiligheid en welzijn van de cliënten en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat het coronavirus onder controle blijft. Daarom versoepelen we in stapjes. Het is belangrijk dat we samen alert blijven, want helaas is het virus nog niet verdwenen. Als het nodig is, worden de maatregelen (al dan niet lokaal) weer aangescherpt.
Meer informatie over onze routekaart staat op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen voor Dichterbij staan bij ‘wat betekent dit voor jou?’ Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via 088-754 0000 of stuur een bericht via info@dichterbij.nl.

#WijZijnDichterbij

Ontzettend veel hartverwarmende acties
Lees meer

Prikbord

Verrast met lieve berichten
Lees meer

Een fijne dag

Wat doe je als je veel thuis bent?
Lees meer

#WijZijnDichterbij

De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Ook in de gehandicaptenzorg. Maar we steken elkaar een hart onder de riem. We doen het samen, want #WijZijnDichterbij.

'Versoepelen is maatwerk'

Monique Caubo en Cecile Stallenberg van de Raad van Bestuur van Dichterbij lichten in deze video de versoepelingen van de coronamaatregelen toe.

Ode aan jou

 • ‘We hebben allemaal genoten van de quality time’
  ‘We hebben allemaal genoten van de quality time’

  De afgelopen maanden verliep het leven anders dan anders, ook voor onze cliënten, hun naasten en onze medewerkers. Het was niet altijd makkelijk, maar te midden van de coronamaatregelen hebben zij ook mooie ervaringen opgedaan. Zo bleek dagbesteding aan huis voor veel cliënten een schot in de roos.

 • ‘Het is wederzijds, ik geniet enorm van Willemiens gezelschap’
  ‘Het is wederzijds, ik geniet enorm van Willemiens gezelschap’

  De afgelopen maanden verliep ook het leven van onze cliënten en hun naasten anders dan anders, hebben onze medewerkers al hun expertise en creativiteit ingezet om er het beste van te maken en bedachten onze vrijwilligers allerlei bijzondere manieren om met de cliënten in contact te blijven. Dorie van Berkel (71), vrijwilligster van bewoner Willemien (62) deelt haar ervaring.

 • ‘Maatregelen zijn wennen; gelukkig is creativiteit onze expertise!’
  ‘Maatregelen zijn wennen; gelukkig is creativiteit onze expertise!’

  Zo veel mogelijk thuis blijven, geen bezoek, niet naar de dagbesteding. De coronacrisis heeft een enorme impact op het leven van de cliënten en medewerkers van zorgorganisatie Dichterbij. Begeleider Marcel Raaijmakers werkt op een dagbestedingsplek. Die was een hele tijd dicht en start nu langzaam weer op. Hij deelt zijn ervaringen van de afgelopen weken.

Lees meer

Chat met ons