Naar inhoud
1015 - Grave - header

De Kaar 2 + 6

In elk van de twee benedenwoningen aan De Kaar 2 en 6 wonen vijf mannen en vrouwen van halverwege de 30 tot 70 jaar. De Kaar 2 en 6 zijn speciaal geschikt voor ouder wordende bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek als dementie, autisme, depressie, spasme, epilepsie, suikerziekte.
De woningen zijn vergelijkbaar ingericht. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer. In de gezamenlijke woonkamer delen zij de maaltijden met elkaar, kijken zij samen televisie en wordt er over van alles en nog wat gekletst. De begeleiding kookt en wast, als het even kan met hulp van de bewoners. De sfeer is huiselijk en gezellig. ’s Nachts is er zorg op afstand. Dan houdt de nachtzorg een oogje in het zeil.

De begeleiding helpt je bij alle dagelijkse taken waarbij je hulp nodig hebt en stimuleert je om zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen te nemen. Ze ondersteunen je bij het ontdekken van jezelf en het ontwikkelen van je vaardigheden: wat vind je leuk, waar houd je niet zo van, wat kun je goed, wat doe je graag? Jullie bespreken samen wat je graag in je vrije tijd doet en welke invulling je kunt geven aan jouw plek in de maatschappij. Dit wordt vastgelegd in een individueel ondersteuningsplan waarbij ook je netwerk een belangrijke rol heeft. Op basis van jouw wensen, behoeften en mogelijkheden kijken we samen welke dagbesteding geknipt jouw een fijne plek kan bieden.

Een aantal bewoners is blind of slechtziend. De begeleiding is geschoold om medische handelingen te verrichten en heeft expertise op het gebied van ouder worden en de daarmee samenhangende cognitieve, gedrags- en stemmingsproblematiek.Voor wie

Ouder wordende cliënten met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en bijkomende aandoeningen als dementie, autisme, depressie, spasme, epilepsie, suikerziekte. Een aantal bewoners is blind of slechtziend.

Voorzieningen
  • Aangepaste benedenwoningen
  • Gelijkvloers, ruim van opzet; geschikt voor mensen in rolstoel
  • Badkamer met ligbad
  • Tillift
Omgeving

De Kaar is een rustige straat aan een pleintje in Ottersum, dicht bij de kerk en het dorpscafé. In het straatje komt alleen bestemmingsverkeer. Bij de woningen is voldoende parkeergelegenheid. De Kaar 2 en 6 zijn goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. De bushalte bevindt zich op een kleine tien minuten lopen.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Ottersum
Soort ondersteuning
Wonen met zorg
Adresgegevens
De Kaar 2, 6
6595CE Ottersum
  • De Kaar 2 + 6
    De Kaar 2, 6
    6595CE Ottersum