Naar inhoud
1015 - Grave - header

De Lange Wapper

De Lange Wapper is een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. We werken in vier groepen van vijf tot zes kinderen en twee begeleiders per groep.

Onze gespecialiseerde dagbesteding is gericht op ontwikkeling. Daarvoor werken we nauw samen met de fysiotherapeut – die is elke dag bij ons – en met de logopedist, ergotherapeut, orthotherapeut en muziektherapeut. Wij hebben faciliteiten voor intensieve verzorging en zijn gekwalificeerd om bepaalde verpleegkundige handelingen te verrichten (bijvoorbeeld bij een stoma, sonde of diabetes).

Net als alle andere kinderen die naar De Lange Wapper komen, heb jij je eigen wensen en behoeften. We werken daarom elke dag aan één of enkele persoonlijke doelen. Daar gaan we heel gestructureerd mee aan de slag, waarbij we inspanning en ontspanning steeds afwisselen. Je kunt bij ons volop spelen, genieten en beleven. Wist je bijvoorbeeld dat de dieren van de kinderboerderij hier vlakbij ons elke twee maanden komen opzoeken?

Onze benadering is altijd positief: lukt het vandaag niet om je doel te bereiken? Helemaal niet erg, morgen is er weer een dag. Dat sluit aan bij het 100%-principe waarmee we werken: als jij vandaag 40% van een activiteit voor elkaar krijgt, dan vullen wij de overige 60% aan. Lukt het je om 80% te geven, dan dragen wij 20% bij. Zo dagen we je altijd uit om te doen wat je kunt en zorgen we er samen voor dat alles wat we ondernemen een positief einde heeft.Voor wie

De Lange Wapper biedt orthopedagogische dagbesteding aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met ernstige meervoudige beperkingen en moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen
  • Multidisciplinair team
  • Faciliteiten voor intensieve verzorging
  • Medewerkers gekwalificeerd voor verpleegkundige handelingen
  • Rolstoeltoegankelijk
Omgeving

Orthopedagogisch dagcentrum De Lange Wapper in Velp huist in het gebouw van een brede school, waar ook een basisschool, kinderdagverblijf en activiteitencentrum zijn gevestigd. De omgeving is rustig en bosrijk. Het dagcentrum is volledig rolstoeltoegankelijk.

Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 0

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Velp
Soort ondersteuning
Onderzoek en behandeling
Dagopvang voor kinderen
Adresgegevens
Beukenlaan 6B
5363RA Velp
  • De Lange Wapper
    Beukenlaan 6B
    5363RA Velp
Ik heb een vraag Ik meld mij aan