Naar inhoud
Goldeaglecommunity

Christiaan

Christiaan heeft een community opgericht, de Goldeaglecommunity. Bij deze online club kunnen leden zichzelf zijn en samen spelletjes spelen. “Schelden mag je bij ons niet.”

Christiaan is een fanatieke spelletjesman. Hij gamet online graag tegen anderen. Maar soms gaat dat er nogal grof aan toe, zegt hij. “Mensen schelden, vaak ook met ziektes. Dat is niets voor mij. Daarom besloot ik om zelf een community te bouwen. Dat werd de Goldeaglecommunity. Een community voor jongeren met en zonder beperking die samen gamen en ondertussen gezellig met elkaar praten. Zonder te schelden, want dat mag bij ons niet. Doe je het toch, dan zetten we je op stil en krijg je een waarschuwing. We kunnen je ook een paar uur in de gevangenis zetten, dan kun je niet meer spelen. We proberen altijd samen tot een oplossing te komen.”

Veel volgers

Christiaan heeft de community opgericht binnen het spel Minecraft. Ook heeft hij de site www.goldeaglecommunity.nl gebouwd en eigen kanalen op Twitch (4.700 volgers) en YouTube (3.800 volgers). Daar kun je Christiaan onder meer live zien gamen, ook houdt hij er regelmatig een live bingo of gave knikkerrace. Een bezige bij dus. Zijn slaapkamer staat dan ook vol met techniek: beeldschermen, een computer, geluidsinstallatie, green screen, professionele lampen. “Ik hoop ooit een mooi, eigen pandje te hebben waar ik al die spullen kwijt kan.”

Veilig voelen

De online activiteiten nemen veel tijd in beslag. Christiaan is soms van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig. “Dat is heel leuk, maar ook vermoeiend. Het zou fijn zijn als ik er wat helpers bij zou krijgen. Maar het geeft veel voldoening als leden zeggen dat ze nog nooit lid zijn geweest van zo’n fijne community. Ze voelen zich veilig bij ons.” Christiaan gaat dan ook verder met het bouwen van de Goldeaglecommunity. Hij heeft ook andere dromen. “Ik wil filmen, ik zou bijvoorbeeld graag de natuur in willen met een boswachter om mooie dingen te laten zien.”

Christiaan bouwt verder aan de Goldeaglecommunity. Maar hij heeft ook andere dromen.

Jongerenwerker

Binnenkort doet Christiaan ook mee aan het project Future, dat jongeren de kans geeft om 26 weken aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie naar keuze. “Ik ga voor welzijnsorganisatie Synthese werken als jongerenwerker. Ik wil jongeren graag verder helpen. Een van mijn motto’s is: geef je iemand een lach, dan geef je diegene een goede dag. Zelf wil ik ook graag verder komen. Future is daarvoor een mooie kans.”

Ontdek wat e-health voor jou kan betekenen

E-health tip

In onze zoekmachines vind je veel handige e-health toepassingen. Ben jij, net als Christiaan, ook graag online? 

- Dan is de mediajungle wellicht iets voor jou!

- Wil jij graag wat tips hoe je met online (social) media kan omgaan? Die lees je hier