Naar inhoud
Frank voert varkens

Frank groeit uit tot volwaardig medewerker van de Kinderboerderij

Toen Frank (30) tien jaar geleden bij de Kinderboerderij De Kienehoeve in Sint-Oedenrode kwam werken, moest hij bij alles geholpen worden. Dat is nu wel anders! De goedlachse jongeman is uitgegroeid tot een volwaardig medewerker die zelfstandig de varkens kan verzorgen.

Als begeleider Joan ‘kruiwagen, schep, hark en bezem’ zegt, weet Frank precies wat hij moet doen. “Jaa!”, juicht hij dan. En hij gaat aan de slag. De varkens voeren, voorzien van schoon drinkwater en poep scheppen. “Hij heeft nog maar een heel klein beetje aansturing nodig”, vertelt Joan.
Frank komt drie dagen per week naar de kinderboerderij. Daar geniet hij heel erg van. “Vooral de alpaca’s zijn zijn trots”, weet Joan. De andere medewerkers en de begeleiding genieten op hun beurt ontzettend van de aanwezigheid van Frank. “Hij is altijd vrolijk en dat werkt aanstekelijk!”

Ontwikkeling

Frank heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. “Tien jaar geleden kon hij nog niet zijn eigen jas aandoen. En moet je hem nu eens zien!”, zegt Joan terwijl hij naar Frank wijst die in de wei een kruiwagen vol poep schept.

Zelf proberen

Op de kinderboerderij heeft Frank de ruimte gekregen om dingen zelf te proberen. “Niet alles gaat in één keer goed. Maar fouten maken bestaat eigenlijk niet”, zegt Joan. “Als iets niet lukt, dan heb je het namelijk wel heel goed geprobeerd!”

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.