Naar inhoud
Still1 Janne 1080x1080

Janne

Tekenen als therapie. Voor begeleidster Janne werkt het heel goed. In de coronaperiode maakte ze illustraties over de dingen die zij en haar team meemaakten. “Het heeft geholpen met de verwerking. Ook geeft het een inkijkje in het werkveld.”

Verdrietige periode

Het was een heftige tijd voor Janne en haar team. De locatie in Uden waar ze werkt, kreeg te maken met coronabesmettingen. Er overleden cliënten. Een hele verdrietige periode. “Je zoekt naar manieren om daarmee om te gaan”, vertelt Janne. “Ik was illustrator van beroep en tekenen helpt mij bij de verwerking.”

Creativiteit

Janne besloot een aantal jaar geleden om zich om te laten scholen tot begeleidster. Ze ging aan de slag bij Dichterbij. “Een fantastische keuze!”, aldus een stralende Janne. “Ik doe dit werk met zoveel plezier. Mijn creativiteit kan ik kwijt door dingen met tekeningen te verduidelijken voor de cliënten. Maar ook de doelgroep waarbij elke dag weer anders is, vraagt steeds weer om creatief denken in mogelijkheden en steeds weer schakelen. Een hele fijne combinatie dus.”

Elke week een tekening

Tijdens de coronaperiode maakte Janne elke week een illustratie van de dingen die ze meemaakte. Collega’s keken mee en kwamen na een tijdje ook met ideeën en tips voor haar volgende tekening. Elke tekening kreeg een toepasselijke songtekst. “Van een nummer dat past bij de sfeer van die week”, legt Janne uit. Van de illustraties zijn video’s gemaakt. De voice-overs zijn ingesproken door Janne én haar hele team. “Heel bijzonder dat we dit samen konden doen. Als ik de  video’s kijk, krijg ik een brok in mijn keel.”

6 CF7 D89 A 19 A4 4 BD2 B9 AC 8 E91 B9342 ACE

Illustratie week 1

Illustratie week 2

Illustratie week 3

Illustratie week 4