Naar inhoud
Jeanine heeft zin om te vertrekken

Jeanine geniet van de aandacht tijdens de Truckrun

Jeanine (59) kijkt elk jaar reikhalzend uit naar de Truckrun. Die dag is zij het stralende middelpunt van de belangstelling. De hele familie komt kijken hoe ze voorbij komt in een grote vrachtwagen. “En ik zwaai als de Koningin”, lacht Jeanine.

“De voorpret begint al in het voorjaar”, zegt haar zus Claudia. “Dan zijn de eerste voorjaarskermissen en dan wil Jeanine altijd een vrachtwagen winnen met touwtje trekken of eendjes hengelen. Die geeft ze dan aan de chauffeur.” En dat is dit jaar een bekende van Jeanine. Vrachtwagenchauffeur Joost kent ze namelijk al vanaf haar kindertijd. “Ze zijn ongeveer even oud. Joost wist al klein jongetje al dat hij op de vrachtwagen wilde rijden. Dan fietste hij met zijn blonde krulletjes tussen het konvooi door. Ik zie hem nog gaan”, glimlacht Claudia.

Jeanine in de truck
Jeanine rijdt langs het ouderlijk huis

Genieten van de aandacht

De Truckrun of ‘het konvooi’ – zoals Jeanine het zelf noemt – is al jaren traditie. Jeanine wordt opgehaald door een busje bij haar woning in Heijen en naar Boxmeer gebracht. Daar stapt ze met een glimlach van oor tot oor in de vrachtwagen. Tijdens de rit is het genieten geblazen. Langs de kant staat de familie te zwaaien. Als ze weer terug zijn in Boxmeer gaan ze met z’n allen frietjes eten in het ouderlijk huis. Na een dag vol spanning en sensatie gaat Jeanine moe maar voldaan weer naar huis.“

Jeanine geniet vooral van de aandacht. Vrachtwagens vindt ze leuk, maar de aandacht fantastisch. En daarnaast krijgt ze ook altijd een leuke goodiebag met hebbedingetjes. Daar is Jeanine dol op, ze bewaart alles”, legt haar zus Claudia uit.

Alternatieve Truckrun

Door de coronamaatregelen ging de Truckrun twee jaar niet door. “Toen heb ik zelf een alternatieve Truckrun georganiseerd”, vertelt zus Claudia. “De familie kon niet naar Jeanine komen, dus ging Jeanine naar de familie.” Met een vrachtwagen doorkruist ze het hele land om bij ooms, tantes, broer en zus langs te rijden. Een groot feest! “SBS heeft er zelfs een item over gemaakt voor Hart van Nederland!”, straalt Claudia.

Gelukkig kan het reguliere konvooi dit jaar wel doorgaan. Jeanine kijkt er al naar uit. De vrachtwagen staat klaar. “Hoeveel nachtjes nog?”, vraagt ze hoopvol. “Nou, nog heel veel!”, knipoogt haar zus Claudia.

Aanmelden

Wil je dit jaar ook meedoen met de Truckrun? Als cliënt? Als chauffeur? Of als vrijwilliger? Bekijk de website voor meer informatie. 

Chat met ons