Naar inhoud
IMG 20220801 WA0003

Marks’ zelfvertrouwen groeit door zijn vrijwilligerswerk bij de Truckrun

Mark (37) woont - met begeleiding van Dichterbij - in Gennep. Vorig jaar was hij voor het eerst vrijwilliger bij de Truckrun in Boxmeer. Dat is zo goed bevallen, dat hij dit jaar weer van de partij is. “Ik vond het heel leuk en heb veel nieuwe mensen leren kennen”, glundert hij.

Marks’ begeleider Hans zit in de organisatie van de Truckrun. Hij zag potentie in Mark. “Mark kan hard werken en is erg sociaal. Hij had al een paar keer meegereden. Ik heb hem gevraagd of hij het leuk zou vinden om mee te helpen. Dat was zo. Het bleek een gouden zet. Na één uur hoefde ik al niets meer te doen en draaide Mark gewoon mee in het team van vrijwilligers.”

Mark Truckrun

Leerzaam

Meehelpen als vrijwilliger is voor Mark leerzaam, maar zeker ook voor de rest van de organisatie. “Het laat zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook gewoon mee kunnen doen. Soms vragen anderen uit het bestuur aan mij of ik Mark iets wil vragen. “Vraag het hem zelf”, zeg ik dan. En dat doen ze dan. Mark kan heel veel zelf en als hij hulp nodig heeft, vraagt hij het wel. Mark knikt. “Ik vind het fijn dat ik gewoon – net als de rest – mag meehelpen. Daar krijg ik zelfvertrouwen van.”

Sociaal

De werkzaamheden zijn divers. “Spullen ophalen, zoals eten en drinken. Daarna opbouwen en spandoeken ophangen op de locatie. En op de dag zelf het verkeer regelen”, vertelt Mark. Hans vult aan: “verkeer regelen doe je ook altijd tijdens evenement in Gennep. Daar heb je een certificaat voor gehaald.”

Waar Mark het meest van geniet? Het contact met anderen. “Ik heb veel mensen leren kennen en we hebben ook na de Truckrun nog contact gehouden”, vertelt hij.

Dagbesteding

Bekijk het zorgaanbod op het gebied van dagbesteding bij Dichterbij.
Lees meer

Gezelligheid

Behalve hard werken, is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. Op zondagavond is er een gezellige feestavond voor vrijwilligers van de Truckrun. Uiteraard is Mark dan ook van de partij. En vrijwilliger zijn heeft nog meer voordelen. “Ik heb in alle demo-vrachtwagens gezeten”, glimlacht Mark. “Ja dat klopt”, lacht Hans. “Dat was wel heel leuk. Misschien vond ik dat nog wel leuker dan jij”, zegt Hans – die vroeger vrachtwagenchauffeur was. Mark vervolgt: “En op het terrein is het ook erg gezellig. Veel vrachtwagenchauffeurs komen vroeg en maken er een leuke dag van. Sommige gaan zelfs gezellig barbecueën op de parkeerplaats!”