Naar inhoud
1015 - Grave - header

De Grutto

De Grutto in Oss is een 24-uurs-woonvoorziening met dagbesteding. De vijftien appartementen zijn verdeeld over bewoners die langdurige zorg krijgen, bewoners die trainen om zelfstandig te gaan wonen en bewoners die zelfstandig wonen met ambulante begeleiding.
Kom je bij De Grutto wonen, dan houd je zo veel mogelijk zelf de touwtjes in handen. We leren je de vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Natuurlijk is er wel altijd iemand in de buurt die je kan helpen als dat nodig is.

Bij De Grutto ondernemen we veel gezellige activiteiten samen. De begeleiding houdt kantoor in een van de woningen. Elke bewoner krijgt een sleutel van de gezamenlijke ontmoetingsruimte bij het kantoor, waar je kunt binnenlopen voor een kop koffie, een praatje en een spelletje. Op dinsdag en donderdag kun je daar aanschuiven om met je medebewoners en begeleiders te eten. We hebben een aantal buurtbewoners en vrijwilligers die heerlijk voor ons koken. Als je dat leuk vindt, kun je hen natuurlijk altijd meehelpen.
Om lekker in beweging te blijven, heb je volop de keuze. We gaan regelmatig samen voetballen, hardlopen, tafeltennissen en wandelen. Houd jij meer van darten of hockeyen? Dan gaan we dat toch ook een keer doen!

Als dagbesteding hebben we op initiatief van een van onze bewoners een eigen klussenbedrijf opgezet: klusteam Karwij! We zijn destijds begonnen met klussen in de woningen van Dichterbij, maar worden steeds vaker ook door buurtbewoners gevraagd; voor kleine verhuizingen, het leggen van een vloer, het sauzen van een muur, het afsteken van behang of het in elkaar zetten van een kast. In ons eigen pand repareren we fietsen en bewerken we hout. Beginnen je handen al te jeuken? Kom gerust een keer bij ons kijken!


Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 tot 55 jaar met een lichte verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblemen; zowel mensen die langdurige woonzorg nodig hebben als mensen die zelfstandig kunnen wonen met ambulante begeleiding.

Voorzieningen
 • 15 appartementen onder één dak; deels op de begane grond, op de eerste verdieping
 • 24-uurs zorg
 • Ambulante begeleiding
 • Nachtzorg optioneel
 • Dagbesteding: eigen klussendienst
 • Geen lift aanwezig
Omgeving

De Grutto ligt in een rustige woonwijk aan de rand van Oss, vlakbij Berghem. De locatie is goed bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. De bushalte is vlakbij.

Website http://www.dichterbijgrutto.nl
Aantal open plaatsen 0
Totaal aantal plaatsen 0

‹ Terug naar het overzicht
Gemeente
Oss
Soort ondersteuning
Wonen met zorg
Dagbesteding, leren en werken
Adresgegevens
Grutto 56, 58, 60, 62, 64, 68, 70, 72
5348VM Oss
 • De Grutto
  Grutto 56, 58, 60, 62, 64, 68, 70, 72
  5348VM Oss